Gold Fields ja ABB toimivat digitaalisen kaivostoiminnan edelläkävijöinä Chilen autiomaassa

Gold Fields ja ABB toimivat digitaalisen kaivostoiminnan edelläkävijöinä Chilen autiomaassa

  • ABB Ability™ Genix Industrial Analytics and AI Suite täydentää Salares Norte -hankkeen laajoja sähköistys-, automaatio- ja digitaalisia ratkaisuja.
  • Gold Fields pystyy valvomaan Andien vuoristossa sijaitsevaa kulta- ja hopeakaivosta 1 300 kilometrin päässä sijaitsevasta Santiagon toimistostaan.
  • Kaivosyhtiö hyödyntää älykästä data-analytiikkaa, joka yhdistää reaaliaikaisesti tietoja 25 järjestelmästä tuottavuuden ja kestävyyden maksimoimiseksi.

ABB asentaa Gold Fieldsin Salares Norte -hankkeelle yritystason digitaalisen ABB Ability™ Genix Industrial Analytics and AI Suite -alustan mahdollistaakseen tehokkaat ja kestävät toiminnot sekä etäkäytön edistämisen.

Kulta- ja hopeakaivos sijaitsee Atacaman autiomaassa, Andien vuoriston korkeimpien huippujen keskellä 4 200–4 900 metrin korkeudessa. Matkaa Chilen pääkaupunkiin Santiagoon, jossa ABB Ability™ Genix Suite sijaitsee kaivoksen etävalvontakeskuksessa, on 1 300 kilometriä. Teknologia auttaa Gold Fieldsia saamaan tietoa, jonka avulla he voivat lisätä tuottavuutta ja toiminnallista osaamista sekä samalla vähentää kustannuksia. Etäyhteydet myös auttavat vähentämään kaivoksessa paikan päällä tarvittavien ihmisten määrää ja siten parantamaan turvallisuutta.

ABB Ability™ Genix yhdistää teollisen analytiikan ja tekoälyn voiman 25 teknisen, operatiivisen ja tietoteknisen järjestelmän integroimiseksi erilaisilla toiminnallisilla alueilla, kuten kaivoksessa, jalostuksessa, geologiassa ja malminetsinnässä, omaisuudenhallinnassa, rahoituksessa, lakiasioissa ja henkilöstöhallinnossa.

  • Gold Fieldsin parhaillaan rakenteilla olevassa Salares Norte -projektissa tullaan käyttämään digitaalista ABB Ability™ Genix Industrial Analytics and AI Suite -alustaa.
  • Andien vuoristossa sijaitsevaa kulta- ja hopeakaivosta valvotaan 1 300 kilometrin päässä sijaitsevasta Santiagon toimistosta.

Ratkaisu yhdistää operatiiviset, liiketoiminnalliset ja tekniset järjestelmät alkaen tiedonkeruusta ja integroinnista. Sen jälkeen se kerää, kontekstualisoi ja muuntaa tiedot kehittyneen analytiikan avulla merkitykselliseksi informaatioksi, joka mahdollistaa älykkäät liiketoimintapäätökset ja siten tuottavuuden parantamisen.

ABB Ability™ Genix auttaa visualisoimaan ja analysoimaan kaikki tiedot, joita tarvitaan Gold Fieldsin raportoinnin tukemiseen ja ympäristösitoumusten edistämiseen. Ratkaisu myös auttaa yritystä sen pyrkimyksissä saavuttaa visionsa vastuullisesta kullankaivuun maailmanlaajuisesta johtajuudesta.

"Salares Norte käyttää korkeatasoista digitaalista teollisuusohjelmistoa ja -teknologiaa. Tämä on ratkaisevan tärkeää projektin kannalta, sillä sen syrjäinen sijainti - lähin kaupunki Diego de Almagro sijaitsee 180 kilometrin päässä -, projektin korkeus merenpinnasta ja epäsuotuisat sääolosuhteet tekevät työmaalle pääsyn ja kenttätyöt haastaviksi", sanoi Max Combes, Project Director, Gold Fields. "Santiagossa sijaitsevaa etävalvontakeskusta varten tarvittiin ratkaisu, jolla voidaan integroida ja suhteuttaa monista järjestelmistä, myös Chilessä yleisesti käytössä olevista järjestelmistä, saatuja tietoja sekä suorittaa data-analytiikkaa. ABB on jo todistetusti ansioitunut digitaalinen kumppani, ja ABB Ability™ Genix korostaa datan voimaa entisestään tässä projektissa.”

"ABB toimittaa kattavan integroidun sähköistys-, automaatio- ja digitalisointiratkaisun Salares Norteen", sanoi Iván Villegas, Hub Product Marketing Manager Automation, Etelä-Amerikka. "ABB Ability™ Genix, joka on tarkoitus ottaa käyttöön ennätysajassa, auttaa Gold Fieldsia hyödyntämään toiminnoista saatavia tietoja paremmin ja tekemään parempia päätöksiä yhdistämällä sen tekniseen ja järjestelmistä saatavaan dataan.”

ABB on jo toimittanut Salares Norteen ABB Ability™ MineOptimize -ratkaisun integroitua sähkövoima- ja automaatiojärjestelmää varten. Se koostuu kuudesta sähkötilasta sekä prosessi- ja tehonsäätöjärjestelmästä, jotka kaikki kuuluvat hajautettuun ABB Ability™ System 800xA -ohjausjärjestelmään. Tämä sisältää Power and Process Control Libraryn ja Camera Connectin, eli ohjausalustaan upotetun ABB:n videojärjestelmän optimoitua prosessinvalvontaa varten. ABB Ability™ Knowledge Manageria käytetään tiedonhallintaan Plant Information Management System (PIMS) -järjestelmän kautta ABB Ability™ Asset Vista Condition Monitoring -ratkaisun ohella.

ABB:n toimitukseen kuuluu myös Dynamic Process Simulator, joka tarkastelee laitoksen ohjauslogiikkaa lyhentäen käyttöönottoaikoja ja mahdollistaa operaattoreiden koulutuksen ja laadukkaan toiminnan edellyttämien taitojen hankkimisen.

Salares Norten odotetaan tuottavan 3,7 miljoonaa unssia kultaa kaivoksen 11 vuoden käyttöiän aikana. Louhinnan toimenpiteisiin kuuluu poraus-, räjäytys-, lastaus- ja kuljetusmenetelmiä. Kaivoksen tuotantokapasiteetti on kaksi miljoonaa tonnia vuodessa.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp