Yhteistyötä asiakkaan parhaaksi

Oulussa asuva aluemyyntipäällikkö Arto Keskitalo pitää ABB:n asiakkaiden pyörät pyörimässä Pohjois-Suomessa. ”Mikäs sen mukavampaa hommaa, kun saa touhuta asiakkaiden kanssa ja hyödyntää ABB:n asiantuntemusta heidän parhaakseen”, moottoreihin, generaattoreihin ja taajuusmuuttajien Service-palveluihin erikoistunut Arto kuvaa työpäiviään.

ABB:n Motion Servicessä työskentelevä Arto tapaa pääasiassa paperi-, metalli- ja kaivosteollisuuden sekä energia-alan asiakkaita.

”Käymme yhdessä läpi asiakkaan moottoreiden ja generaattoreiden tilannetta sekä taajuusmuuttajien Service-palveluiden tarvetta ja kartoitan, kuinka voimme olla avuksi”, Arto kertoo. ”Suunnittelemme niin laitosten modernisointitarpeita, varalaitepalvelua kuin seisokkeja ja toimitamme asiakkaille mittauksia esimerkiksi havainnollistaaksemme energiatehokkuuteen liittyviä hyötyjä."

"Välillä käymme myös tutustumassa Oulun huoltokorjaamoon tai ABB:n tuotantoon Vaasassa tai Helsingissä. Näin asiakkaat näkevät, miten meidän moottorit ja taajuusmuuttajat sekä tehdään että huolletaan Suomessa.” 

Vankka tarjonnan tuntemus siivittää myyntityötä 

Myös Arton oma ABB-ura alkoi ABB:n Konetehtaalta Pitäjänmäeltä 35 vuotta sitten. ”Vastavalmistuneena teknikkona sain tutustua kaikkiin moottorinvalmistuksen työvaiheisiin ladonnasta käämintään ja kokoonpanosta koestukseen”, Arto listaa.

Kymmenen työnjohtaja-vuoden jälkeen hän palasi Helsingistä kotiseudulle pohjoiseen saatuaan kutsun ryhtyä vetämään Oulun 30 asentajan Service-korjaamoa. Myöhemmin hänen vastuulleen tuli myös Vaasan-korjaamo. ”Korjaamoiden vetovastuussa työskentelin 10 vuotta. Noista ajoista on jäänyt mieleen itsenäinen työ, jossa sai vastuuta, mutta samanaikaisesti apua oli aina tarjolla, jos sitä tarvitsi.”

”ABB:llä parasta onkin yhteistyö. Mietimme ja teemme asioita yhdessä – niin ne parhaat ratkaisutkin löytyvät. Se on selvä, ettei kukaan tiedä itse kaikkea, mutta aina meiltä löytyy se kaveri, joka tietää ja voi auttaa”, Arto sanoo. ”Kommunikointi kollegoiden kanssa kotimaassa tai muihin ABB-maihin on nykyisessäkin tehtävässäni ihan jokapäiväistä.”

  • ABB toimii 20 paikkakunnalla Suomessa ja palvelee asiakkaita koko maassa. Arto vastaa Pohjois-Suomessa ABB:n moottori- ja generaattoriasiakkaista sekä kartoittaa tapaamisissa myös taajuusmuuttajien Service-tarpeet.
  • Arto pistäytyy välillä toimiston puolelta huoltokorjaamolla eli verstaalla seuraamassa asiakkaiden laitteiden huoltoa. Pentti Runtti (oik.) jakaa tilannetietoa moottorin kääminnästä.
  • Työnjohtaja Mika Kuivila (oik.) on aina tilanteen tasalla, kun Arto haluaa tietoa asiakkaiden laitteista.

Myynnissä on imua

Myynti-insinöörinä Arto aloitti 15 vuotta sitten. "Aiemmasta työkokemuksestani tuotantotyön ja korjaamon vetovastuissa on ollut iso etu. Uskoisin tuntevani ABB:n moottorit ja Service-tarjontamme kuin omat taskuni”, Arto naurahtaa. "Ja luonnollisesti asiakkaatkin ovat tulleet tutuiksi vuosien varrella. He ovat aina olleet hyvin laatutietoisia. Lisäksi tänä päivänä korostuvat kestävän kehityksen aspektit ja energiansäästö. Yhdessä voimme rakentaa parempaa maailmaa muun muassa korkean hyötysuhteen moottoreilla.”

Artolla tuli tänä vuonna mittariin uusi vuosikymmen, mutta tahti ei ole hidastumassa. ”Lähden yleensä kävelylle jo 5.30, ja työpäivä alkaa usein seitsemältä. Aamut ovat minusta ihan parasta aikaa”, Arto tunnelmoi. ”Pandemia-aikana kävelin keskimäärin 12 000 askelta päivässä. Se oli hyvää vastapainoa autoilulle, ja liikkumisesta on hyvä pitää kiinni.”

Asiakkaisiin tosiaan pääsee taas. Työssä kertyy ajokilometrejä jonkin verran, koska välimatkat pohjoisessa ovat usein pitkiä. ”Suunnittelen reitit mahdollisimman järkevästi, ja nykytekniikalla varustetulla kulkupelillä kilometrit taittuvat kyllä ketterästi. Poroja ja hirviä samoin kuin mummoja ja pappoja täytyy tietysti varoa. Kyllä tien päältä kertyy turvallisuushavaintoja ABB:n järjestelmään”, hän toteaa.

Teams-palaverit asiakkaiden kanssa ovat kuitenkin tulleet rinnalle jäädäkseen, joten aivan entiseen malliin autoa ei tarvitse käynnistellä. "Tavataanpa kasvotusten tai virtuaalisesti, niin tässä työssä on ihan parasta asioiden ratkaiseminen yhdessä asiakkaiden kanssa ja kollegoiden tuella. Täytyy kiittää myös esihenkilöitä, jotka ovat antaneet kaikissa tehtävissäni sopivasti vapautta ja vastuuta.” 

”ABB:llä on mahdollisuudet mihin vaan. Ei muuta kuin hyppäät kyytiin”, Arto huikkaa nuorille uransa suuntaa pohtiville.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp