Sähkökalusteet viimeistelevät kodin tyylin

Sähkökalusteet viimeistelevät kodin tyylin

Kantikkuus, kotimaisuus ja korkea laatu ratkaisivat, kun espoolaiskotiin valittiin uusia sähkökalusteita. ABB:n Impressivo-sarjan mattavalkoiset uutuudet kruunaavat modernin kodin.

Kun sisustusarkkitehti Laura Huhtakangas tarttuu uuteen projektiin, osa ensimmäisiä työvaiheita on sähkökalusteiden valinta.

"Sähkökalusteet ovat olennainen osa sisustusta. Niitä ei voi vain lätkäistä päälle ja toivoa, että ne sopivat kokonaisuuteen", omaa A1 Design -toimistoaan pyörittävä Huhtakangas sanoo.

Huhtakangas vertaa sähkökalusteita muihin sisustuksen yksityiskohtiin: ne ovat yhtä lailla osa seinää kuin vaikkapa jalkalistat, ovenkarmit ja ikkunanpuitteet ja vaikuttavat merkittävästi asunnon ilmeeseen.

"Sähkökalusteet viimeistelevät tyylin, ne ovat ikään kuin koristeet kakun päällä."

Jos remonttikohteeseen palauttaa urakan jälkeen vanhat valokytkimet ja pistorasiat, ne todennäköisesti pistävät silmään naarmuineen ja kellastuneine pintoineen,  varsinkin jos osan joutuu muutostöiden vuoksi vaihtamaan.

  • Yli kymmenen vuotta markkinoilla ollut tuoteperhe on nyt täydentynyt mattamustilla ja mattavalkoisilla vaihtoehdoilla.
  • Suomalaisiin koteihin ja liikekiinteistöihin suunniteltu Impressivo-sarja sisältää kaikki rakentamisessa ja saneerauksessa tarvittavat toiminnot kytkimistä ja pistorasioista kodin ohjaukseen ja merkinantotuotteisiin.

Kulmikas design viehätti

Sähkökalusteet olivat myös espoolaisen Pia Jäminki-Hovin prioriteettilistan kärkipäässä, kun hän ja hänen miehensä alkoivat remontoida uutta kotiaan. Kohteen sisustussuunnittelusta vastannut Huhtakangas ja Jäminki-Hovi päätyivät hetken harkinnan jälkeen ABB:n kotimaisen Impressivo-sarjan mattavalkoisiin uutuuksiin.

"Pidin Impressivon kulmikkaasta designista. Myös laatu oli tärkeä kriteeri ja kotimaisuus plussaa", Jäminki-Hovi kertoo.

Suomalaisiin koteihin ja liikekiinteistöihin suunniteltu Impressivo-sarja sisältää kaikki rakentamisessa ja saneerauksessa tarvittavat toiminnot kytkimistä ja pistorasioista kodin ohjaukseen ja merkinantotuotteisiin. Yli kymmenen vuotta markkinoilla ollut tuoteperhe on nyt täydentynyt mattamustilla ja mattavalkoisilla vaihtoehdoilla.

Huhtakankaalle uusi soft touch -mattaväri oli helppo valinta.

"Matta on kodikkaampi, ja sillä saa helpommin siistin yleisilmeen, kun sormenjäljet eivät näy. Myös sivukiilto puuttuu."

Kohteen sisustussuunnittelusta vastannut sisustusarkkitehti Laura Huhtakangas ja talon asukas Pia Jäminki-Hovi päätyivät hetken harkinnan jälkeen ABB:n kotimaisen Impressivo-sarjan mattavalkoisiin uutuuksiin.
Kohteen sisustussuunnittelusta vastannut sisustusarkkitehti Laura Huhtakangas ja talon asukas Pia Jäminki-Hovi päätyivät hetken harkinnan jälkeen ABB:n kotimaisen Impressivo-sarjan mattavalkoisiin uutuuksiin.
center

Kunnioita talon ikää

Millaisiin asioihin sitten kannattaa kiinnittää huomiota sähkökalusteita valittaessa? Esimerkiksi talon ikään, Huhtakangas neuvoo.

"Olen iloinen, että ihmiset ovat oppineet kunnioittamaan talon aikakautta eivätkä yritä tehdä 1900-luvun talosta supermodernia. Myös talon muotokieltä kannattaa katsoa ja miettiä, korostaako sitä paremmin esimerkiksi kantikas vai pyöreä. Valinta on onnistunut, jos uudet valokytkimet näyttävät siltä kuin ne olisivat olleet talossa aina."

Uudiskohteissa näkyy älykkäiden järjestelmien suosio. Moni haluaa säädellä tunnelmaa valaistuksen avulla. Toisille taas on Huhtakankaan mukaan tärkeintä varmatoimisuus, joten he valitsevat perinteisen vipukatkaisijan tai kiertonuppisäätimen.

  • Impressivon viehätys piilee tinkimättömän suoraviivaisessa muotoilussa, joka yhdistettynä mattapintaan jättää modernin vaikutelman.
  • Matta valkoinen -värin avulla voit luoda kohteeseen ylellistä tunnelmaa, leikitellä tai häivyttää.

Turvallisuus on tärkeintä

Vielä ulkonäköäkin kriittisempää sähkökalusteissa on toimivuus. Huhtakangas kertoo keskustelevansa valintaa tehdessään aina kohteen sähkösuunnittelijan kanssa. Se on ainoa tapa varmistaa sähkökalusteiden sopivuus.

"Meille turvallisuus on kaiken a ja o. Emme voi ottaa sitä riskiä, että asiakas saa sähköiskun, jos peitelevy irtoaa tai muovi halkeilee", korostaa ABB:n tuotemarkkinointipäällikkö Ari-Pekka Hirvonen.

Kotimaiset merkkituotteet voivat tietenkin maksaa enemmän kuin halpatuontikalusteet, mutta toisaalta ne kestävät ehjinä seuraavaan remonttiin saakka.

"Jos ajattelee remontin kokonaiskustannusta, sähkökalusteiden osuus on niin pieni, ettei niitä missään nimessä kannata laiminlyödä. Miettisin ennemminkin, ketuttaako sinua seuraavat kymmenen vuotta, jos jätät pistorasiat vaihtamatta", Jäminki-Hovi sanoo.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp