Innovatiiviset puolijohdekatkaisijat parantavat laivojen turvallisuutta ja energiatehokkuutta

Innovatiiviset puolijohdekatkaisijat parantavat laivojen turvallisuutta ja energiatehokkuutta

  • SACE Infinitus -katkaisijalla vastuullisia ja energiatehokkaita tasasähköverkkoja voidaan käyttää voimanlähteenä merenkulussa ja aluksilla
  • Ensiesittely SMM-messuilla Hampurissa 6. syyskuuta: SACE Infinitus on maailman ensimmäinen IEC 60947-2 -standardin mukainen katkaisija, jossa käytetään ultranopeaa puolijohdeteknologiaa
  • SACE Infinitus havaitsee ja erottaa oikosulkuviat sata kertaa nopeammin kuin perinteinen katkaisija – ja kestää sata kertaa pidempään

ABB lanseeraa uuden puolijohdekatkaisijan seuraavan sukupolven turvallisia ja energiatehokkaita tasasähköjärjestelmiä (DC) varten. DC- jakelu on ratkaisevassa asemassa strategioissa, joilla parannetaan merenkulun ja alusten vastuullisuutta ja energiatehokkuutta. SACE Infinitus -katkaisijalla on helppo suojata ja ohjata näitä kaikentyyppisille ja -kokoisille aluksille soveltuvia uusia DC-verkkoja.

Tasasähköjärjestelmät parantavat polttoainetehokkuutta jopa 20 prosenttia. DC-verkoissa ei ole AC-verkoille ominaisia häviöitä ja rajoituksia. DC-verkoilla alusten dieselsähkögeneraattoreiden antoteho saadaan vastaamaan propulsiojärjestelmien ja muiden kuormien tehontarvetta. Lisäksi DC-arkkitehtuuri helpottaa akku- ja vetypolttokennojärjestelmien integrointia alusten sähköjärjestelmään ja auttavat maksimoimaan niiden hyötysuhteen.

SACE Infinitus on maailman ensimmäinen IEC 60947-2 -sertifioitu puolijohdeteknologiaa käyttävä katkaisija, joka on optimoitu vähäisiin tehohäviöihin. Se on kokonaisratkaisu DC-järjestelmän suojaukseen ja ohjaukseen. Laite tulee olemaan saatavilla DNV-sertifioituna merenkulun pienjännitesovelluksiin. Ultranopealla suojauksellaan se tekee uusista DC-verkoista turvallisia ja helposti aluksiin integroitavia.

SACE Infinitus havaitsee oikosulkuviat ja reagoi niihin sata kertaa nopeammin kuin perinteiset mekaaniset katkaisijat. Puolijohdekatkaisija toimii aluksen olennaisen tärkeänä kiskokatkaisijana. Sillä vikavyöhykkeet voidaan erottaa myös silloin, kun oikosulkuvirrat ovat äärimmäisen suuria. Tämä maksimoi järjestelmän käytettävyyden. Tämä ultranopea laite katkaisee myös vikavirrat ilman valokaarta ja alentaa valokaaripurkauksen riskin lähes nollaan. Uusi teknologia tekee laitteesta nopean ja äärimmäisen pitkäikäisen. Sen sähköinen elinikä on satakertainen perinteiseen katkaisijaan verrattuna.

center

Kompaktin ja all-in-one-rakenteensa ansiosta laite on helppo integroida ja sen kokonaiskustannukset ovat alhaiset. SACE Infinitus sisältää suojauksen, kytkennän, erotuksen, energiamittauksen, verkkoanalysaattorin ja väyläliityntämoduulit. Se sopii tavanomaisiin 600 mm:n sähkökeskuksiin. Sen voi myös integroida saumattomasti ABB:n Ekip- ja EPIC-ohjelmistotyökaluihin, joilla se on helppo ohjelmoida. ABB:n kytkentäteknologia vähentää tehohäviöitä jopa 70 prosenttia muihin tehoelektroniikkaratkaisuihin verrattuna.

Thorsten Strassel, Global Product Manager, Solid State Circuit Breaker, ABB:ltä sanoo: ”SMM-messut ovat ihanteellinen paikka esitellä tätä uutta innovatiivista teknologiaa, sillä se tukee energiasiirtymää merenkulkualalla. Uusiutuvat energiat, sähkövarastot ja älyverkot ovat ratkaisevan tärkeitä merenkulun ja merikuljetusalan vastuullisuuden parantamisessa. DC-verkoilla säästetään merkittävästi energia- ja polttoainekustannuksissa. SACE Infinitus -katkaisijan myötä voimme tarjota varustamoille niiden tarvitseman äärimmäisen varmennetun sähkönjakelun, jota ilman tasavirran turvallinen ja tehokas käyttöönotto aluksilla ei onnistu.”

ABB:n mullistava puolijohdeteknologiakonsepti esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2019. Tuotekehitystiimit ovat hioneet teknologiaa ja varmentaneet sen toimivuuden sekä ottaneet keskeisen teknologian käyttöön tuotteessa, joka täyttää IEC 60947-2 -sertifioinnin tiukat vaatimukset. Käynnissä on pilottiohjelmia asiakkaiden kanssa ennen kuin sarjatuotanto aloitetaan vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä.

SACE Infinitus -katkaisijaa voidaan käyttää myös muissa tasasähkön jakelusovelluksissa teollisuuslaitoksissa, liikekiinteistöissä ja sähköautojen latausratkaisuissa, joissa säästetään energiaa ja pienennetään hiilijalanjälkeä uusiutuvilla energialähteillä ja akkuvarastointijärjestelmillä.

ABB:n asiantuntijoita on tavattavissa Hampurin SMM-messuilla 6.–9. syyskuuta hallissa B6 osastolla B6.329. He kertovat mielellään tarkemmin, miten SACE Infinitus voi tukea merenkulun energiasiirtymää.

ABB Electrification sähköistää maailmaa turvallisella, älykkäällä ja kestävällä tavalla. ABB Electrification on maailmanlaajuinen teknologiajohtaja sähkönjakelussa ja -hallinnassa energialähteestä pistorasiaan. Yli 50 000 työntekijäämme 100 eri maassa tekee yhteistyötä asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa muuttaakseen yhteydenpitoa, asumista ja työskentelytapoja sähkön tarpeen kasvaessa. Kehitämme innovatiivisia tuotteita, ratkaisuja ja digitaalisia teknologioita, jotka mahdollistavat energiatehokkuuden ja hiilineutraalin yhteiskunnan kaikilla toimialoilla. Globaalin verkostomme ja paikallisen asiantuntemuksemme turvin muokkaamme ja tuemme maailmanlaajuisia trendejä, tuotamme huippuosaamista asiakkaille ja luomme kestävää tulevaisuutta yhteiskunnalle.  go.abb/electrification 

Lisätietoja:

Tristan Honeywill
ABB Smart Power
External Communications
tristan.honeywill@gb.abb.com


Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp