ABB esittelee huomisen digitaalisen katkaisijan

• ABB:n VD4-katkaisijassa on edistyksellisiä digitaalisia ominaisuuksia - se on kehitetty entistä turvallisemmaksi, älykkäämmäksi ja vastuullisemmaksi
• Uudet älyominaisuudet vähentävät sähkökatkojen riskiä 30 % ja parantavat käytön ja kunnossapidon tehokkuutta jopa 60 %
• Kompaktin ja konfiguroitavan VD4 evon liitä ja käytä -rakenne helpottaa asentamista ja päivittämistä

Sähköjärjestelmät muuttuvat kaikkialla maailmassa ja ABB jatkaa saumattoman digitaalisen muutoksen edistämistä kehittämällä arvostettua VD4-keskijännitekatkaisijaansa.

Uusi VD4 evo -keskijännitekatkaisija parantaa nykyaikaisten sähkönjakeluratkaisujen toimintaa ja kustannustehokkuutta. Nyt ABB tuo tämän yli kahdessa miljoonassa järjestelmässä ja sadassa maassa jo käytössä olevan suositun katkaisijavalikoiman digitaaliseen tulevaisuuteen.

VD4 evossa kaikki lämpö-, mekaaniset ja sähköiset anturit on päivitetty Teollisuus 4.0 -tasolle. Lisäksi siihen on lisätty kehittynyt keskusvalvontayksikkö 24/7 reaaliaikaiseen analytiikkaan. Kun tärkeimmät tiedot esitetään yksinkertaisella ja havainnollisella koontinäytöllä, mahdollistetaan vertaansa vailla oleva näkyvyys laite-, tila- ja kuntotietoihin mistä tahansa ympäri maailman. Tätä täydentävät ABB:n asiantuntemukseen perustuvat diagnostiikkaraportit ja hälytysilmoitukset.

Tuloksena on joukko merkittäviä toiminnallisia ja taloudellisia etuja käyttäjille, kuten kojeistovalmistajat ja alkuperäislaitevalmistajat (OEM), koska ongelmat voidaan havaita ja niihin voidaan reagoida etukäteen. Tämä vähentää sähkökatkojen riskiä 30 prosenttia¹ ja parantaa käytön ja kunnossapidon tehokkuutta peräti 60 prosenttia². Lisäksi teknologiset parannukset helpottavat kulumisen ennustettavuutta, pidentävät kokonaiskäyttöikää ja parantavat tehoa. Näin voidaan säästää tuhansia euroja ratkaisua kohden perinteiseen keskijännitekojeistoon verrattuna.

Kestävää kehitystä tukevat VD4 evon ultrakompakti rakenne ja täysin EPD (Environmental Product Declaration) -sertifioitu energiatehokas toiminta. Se on 15 prosenttia perinteisiä keskijännitekatkaisijoita pienempi, ja digitaalisten kojeistojen olennaisena osana se auttaa myös vähentämään CO2-päästöjä jopa 150 tonnia 14-kennoisen kojeiston 30 vuoden käyttöiän aikana³. Tämä vastaa miljoonaa kilometriä pitkän matkan turistilentoina. Tämä onkin digitaalisen kojeiston erityinen etu. Samoin kyky tehdä parempia päätöksiä kaikissa asennus- ja korjaustöiden vaiheissa sekä parantaa käyttö- ja kunnossapitohenkilöstön turvallisuutta ja suojausta.

Nyt maailmanlaajuisesti saatavilla oleva uusi VD4 evo on täysin yhteensopiva käytössä olevien VD4-katkaisijoiden kanssa, ja yksinkertainen liitä ja käytä -rakenne takaa asennuksen helppouden. Vaikka VD4 evo on saatavana itsenäisenä ratkaisuna, sitä voi myös käyttää ABB Ability™ Asset Manager -alustan kanssa. Alusta tarjoaa kattavat analyysit, trendiraportit ja ennakoivan huollon useista laitteista ja järjestelmistä 24/7, etänä ja mobiililaitteen kautta.

Sami Raitakoski, Vice President for Control and Protection products, sanoo: ”Olemme innoissamme voidessamme tuoda markkinoille VD4-lippulaivavalikoimamme seuraavan kehitysaskeleen. Vuosien mittavan tutkimus- ja kehitystyön jälkeen VD4 evo on tärkeä seuraava askel pyrkimyksissämme kohti sähkönjakelun digitalisointia.”

”Erityisesti lämpö-, sähkö- ja mekaanisten parametrien optimaaliseen havainnointiin kehitettyjen digitaalisten antureiden ansiosta VD4 evolla saadaan tehokkuuden optimointiin tarvittavat kattavat tiedot. Tämä parantaa myös prosessi- ja laatuominaisuuksia ja vähentää seisokkeja. Kun tähän lisätään vastuullisuushyödyt ja parempi turvallisuus sekä laitteiston optimoinnilla saatavat edut, joista saadaan tuhansien eurojen säästöt, on VD4 evo järkevä investointi kaikille operaattoreille, jotka haluavat valmistautua jo nyt tulevaisuuden sähköverkkoa varten”, Raitakoski toteaa.

Lisätietoja VD4 evosta esitteestä ja tuotesivulta.

1. Perustuu kolmeen sähkökatkoon, jotka on laskettu IEEE 493-2007 -standardin liitteessä A Loppuasiakkaan tutkimusyhteenveto olevien tietojen mukaisesti.  
2. Käyttöpaikan olosuhteista riippumatta. Lisätietoja on ABB Service SWAP -ohjelmassa. NFPA:n mukaan Optimaalisilla olosuhteilla (esimerkiksi VD4 evon valvonta- ja diagnostiikkaominaisuuksilla) huoltoväliä voidaan pidentää.
3. Esimerkkilaskelma tiedoilla, joiden lähde on Numbeo.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp