ABB:ltä joululahjoitus Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry:lle

ABB Oy lahjoittaa vuonna 2022 asiakkaidensa joulumuistamiseen tarkoitetut varat, 20 000 euroa, Mannerheimin Lastensuojeluliiton kiusaamisen vastaiseen työhön Suomessa.

”Tämä lahjoitus tukee merkittävästi Mannerheimin Lastensuojeluliiton ennaltaehkäisevää ja laaja-alaista kiusaamisen vastaista työtä. Toimimme erityisesti koulujen kanssa, sekä jaamme tietoa kiusaamista ehkäisevistä toimista myös vanhemmille, lapsille ja nuorille”, toteaa järjestön viestintä- ja varainhankintajohtaja Leena Poutanen.

”Valitsimme Mannerheimin Lastensuojeluliiton lahjoituskohteeksemme, koska sillä on pitkä ja kunniakas historia lasten, nuorten ja perheiden tukemiseksi tehdystä tärkeästä työstä ympäri Suomea. Haluamme omalta osaltamme olla mukana toteuttamassa MLL:n missiota lapsiystävällisen yhteiskunnan luomisessa”, kertoo Large Motors & Generators divisioonajohtaja Kalle Huittinen ABB Oy:stä.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton viestintä- ja varainhankintajohtaja Leena Poutanen ja kouluyhteistyön ja digitaalisen nuorisotyön päällikkö Paula Aalto vastaanottivat lahjashekin ABB Oy:n Large Motors & Generators divisioonajohtaja Kalle Huittiselta.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton viestintä- ja varainhankintajohtaja Leena Poutanen ja kouluyhteistyön ja digitaalisen nuorisotyön päällikkö Paula Aalto vastaanottivat lahjashekin ABB Oy:n Large Motors & Generators divisioonajohtaja Kalle Huittiselta.
center

Luodaan yhdessä hyvää

Koulujen turvallinen oppimisympäristö on oppimisen kannalta ensiarvoisen tärkeää. MLL tukee oppilaiden vaikutusmahdollisuuksia ja pyrkii kehittämään myönteistä ilmapiiriä. Konkreettisia toimia ovat esimerkiksi oppilaiden osallisuutta, yhteisöllisyyttä, kaveritaitoja ja ryhmässä toimimisen taitoja vahvistava toiminta sekä koulujen tukeminen mediakasvatuksessa, yhdenvertaisuuden ja osallisuuden edistämisessä, sekä kiusaamisen ehkäisemisessä. MLL:n tuottamien materiaalien avulla harjoitellaan empatiataitoja ja ystävällistä käyttäytymistä. Myönteisen kouluilmapiirin tavoitteellisella kehittämisellä ehkäistään loukkaavaa kohtelua, kiusaamista, syrjintää, häirintää ja vihapuhetta.

”MLL:n pyrkii nostamaan esiin positiivisia onnistumisia, iloista tekemistä, myönteisyyden voimaa ja sitä kautta luomaan hyvän tekemisen kehää. Kouluterveyskyselyn perusteella kiusaamistapausten kasvu on jo saatu pysähtymään. Olen vaikuttunut ihmisten hyvyydestä ja yhteisöjen voimasta tehdä hyvää”, toteaa MLL:n kouluyhteistyön ja digitaalisen nuorisotyön päällikkö Paula Aalto.

Laajasti näkyvyyttä saanut kiusaamisen ehkäisyyn liittyvä toimi on ollut tänä vuonna jo 32. kerran tehty koulurauhan julistus. Usean toimijan yhteisessä ohjelmassa tavoitteena on kouluyhteisön hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen. Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö lähetti oman tervehdyksensä Koulurauha-tapahtumaan.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry (MLL) on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. Yhteisö muodostuu keskusjärjestöstä, 10 piirijärjestöstä ja 541 paikallisyhdistyksestä, joita toimii lähes kaikissa Suomen kunnissa.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp