ABB ja Arnon: Tiivistä yhteistyötä asiakkaan eduksi

ABB ja Arnon: Tiivistä yhteistyötä asiakkaan eduksi

ABB:n Value Provider -kumppaniohjelma yhdistää alan parhaat toimijat. Arnon on ollut mukana ABB:n Value Provider -ohjelmassa vuodesta 2019. Kumppanuuden taustalla on usean vuoden pitkäjänteinen yhteistyö.

Arnon on suomalainen teollisuuden asiantuntijayritys, joka tarjoaa sähkö- ja automaatiopalveluita pääasiassa meri-, kaivos- ja uusiutuvan energian sektoreilla toimiville kone-, laite- ja järjestelmätoimittajille. Arnonin pääkonttori on Tampereella, ja yrityksen palveluksessa on noin 300 työntekijää Suomessa, Ruotsissa ja Puolassa.

Arnon on ollut mukana ABB:n Value Provider -ohjelmassa vuodesta 2019 ja on nyt ABB:n kumppani. Kumppanuuden taustalla on usean vuoden pitkäjänteinen yhteistyö.

"Arnonilla oli vahva halu kehittyä taajuusmuuttajaratkaisujen tarjoajana, ja Value Provider -kumppaniohjelmaan hakeutuminen oli heiltä selkeä strateginen päätös", kertoo ABB:n avainasiakaspäällikkö Jukka Kiiltomäki. "Meille tämä sopi erinomaisesti, sillä Arnonin osaamisalueet täydentävät erinomaisesti omaa tarjontaamme."

Arnon ja ABB tekevät yhteistyötä PLC-automaatiossa ja taajuusmuuttajaratkaisuissa. Arnonin erityisalaa ovat esimerkiksi haastaviin ympäristöihin toteutetut sähkökeskukset. Kumppanuuden ansiosta toteutukset pystytään räätälöimään asiakkaiden tarpeiden mukaan helpommin ja joustavammin.

  • "ABB:llä on alan paras tuotevalikoima, ja kumppanina pystymme tuomaan paljon lisäarvoa niille erityisaloille, joilla itse toimimme", kertoo Arnonin tuotehallintajohtaja Jouni Mäki.
  • Arnon ja ABB tekevät yhteistyötä PLC-automaatiossa ja taajuusmuuttajaratkaisuissa.

Parhaat tekijät yhdessä

ABB:n Value Provider -kumppaniohjelma on toiminut jo lähes 20 vuotta. Ohjelmaan kuuluu niin järjestelmätoimittajia ja teknisiä jälleenmyyjiä kuin huoltopalveluyrityksiä ja tukkureita.

"Suomessa meillä on rajallinen määrä kumppaneita, jotka kaikki on valittu laadun perusteella", Jukka Kiiltomäki kertoo. "Yrityksellä täytyy olla halu kehittyä ja tehdä yhteistyötä, ja meillä pitää olla onnistumisen edellytyksiä yhteisten asiakkaiden myötä."

Yhteydenpito osapuolten välillä on aktiivista ja hedelmällistä. "Kyllä useamman kerran viikossa tulee soiteltua, välillä jopa päivittäin", Kiiltomäki kertoo.

Kumppanuus tuo uskottavuutta

"ABB:llä on alan paras tuotevalikoima, ja kumppanina pystymme tuomaan paljon lisäarvoa niille erityisaloille, joilla itse toimimme", kertoo Arnonin tuotehallintajohtaja Jouni Mäki. "Toteutamme ratkaisuja esimerkiksi poikkeuksellisen kylmiin, kuumiin ja pölyisiin ympäristöihin. Tällä hetkellä monet asiakkaamme ovat myös kiinnostuneita ulkoistamaan suurempia osia toiminnastaan luotetuille toimittajille, joten ABB-yhteistyön myötä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme aiempaa laajempia kokonaisuuksia." 

Myös ABB:n maailmanlaajuinen huoltoverkosto on ollut merkittävä etu Arnonille. "Suuri osa toimituksistamme menee vientiin kansainvälisille teknologiayrityksille, joten voimme luottaa siihen, että myös huolto toimii tarvittaessa globaalisti", Mäki toteaa.

Sähkökeskuksia valmistavien teollisuusyritysten keskuudessa tiivis yhteistyö nimettyjen kumppanien kanssa on perinteisesti ollut harvinaista. Arnon tuo aktiivisesti esiin ABB-kumppanuutta omille asiakkailleen. "Yhteistyössä ABB:n kanssa pystymme toteuttamaan asiakkaillemme helpommin ja nopeammin juuri sen, mitä tarvitaan. Kumppanuus ABB:n kanssa on ollut erittäin hedelmällistä, ja tunne on varmasti molemminpuolinen", Mäki kiteyttää.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp