Trimaster Oy:lle Lifetime Achievement -palkinto

ABB:n pitkäaikainen kanavakumppani Trimaster Oy palkittiin elämäntyöpalkinnolla parhaana eurooppalaisena kumppanina Lifetime Achievement -kategoriassa ABB Robotics Value Provider Awards 2022 -tapahtumassa 13.12.2022.

”On hienoa, että pitkä yhteistyömme on huomioitu”, sanoo Trimaster Oy:n toimitusjohtaja Leo Johansson, joka vastaanotti palkinnon yrityksen myyntipäällikkö Mika Hartikaisen kanssa. Yhteistyö ABB:n kanssa on jatkunut katkeamattomana aina Trimaster Oy:n perustamisesta, vuodesta 1998 lähtien.

”Lähes 300 robottikauppaa on tehty, ja viimeisin sovittiin kolme tuntia sitten”, Johansson kertoo. Kyseessä on uudentyyppinen yhteistyörobotti, joka ei tarvitse ollenkaan suoja-aitoja pakkausten lavaukseen.

ABB Robotics Value Provider Lifetime Achievement -palkinnon vastaanottivat Leo Johansson ja Mika Hartikainen Trimaster Oy:stä. Juhlahumussa mukana Janne Leinonen (vas.), Heli Pirhonen ja Jari Hyytiäinen ABB:ltä.
ABB Robotics Value Provider Lifetime Achievement -palkinnon vastaanottivat Leo Johansson ja Mika Hartikainen Trimaster Oy:stä. Juhlahumussa mukana Janne Leinonen (vas.), Heli Pirhonen ja Jari Hyytiäinen ABB:ltä.

Suuria robottivolyymeja

Trimaster Oy on elintarviketeollisuuden tuotantoautomaatioon erikoistunut yritys, joka suunnittelee ja valmistaa räätälöityjä tuotantoautomaatio- ja materiaalinkäsittelyjärjestelmiä erilaisiin pakkauslinjoihin. Trimasterin ratkaisut perustuvat robottiteknologiaan ja ovat joko yksittäisiä laitteita tai kokonaisia tuotantolinjoja tai -tiloja.

Ohukaiset, leipäjuustot, hampurilaispihvit tai grillimakkarat kulkeutuvat oikeisiin pakkauksiin Trimaster Oy:n toimittamilla poimintalinjoilla. ”Olimme ensimmäisten joukossa Suomessa tekemässä robottisysteemejä, joissa konenäöllä tuote tunnistetaan ja nostetaan pakkauskoneeseen tietyssä formaatissa”, Johansson kertoo.

Pakkaamattoman tuotteen käsittely vaatii tietynlaisia hygieniaratkaisuja ja -osaamista kuljettimissa ja robottisoluissa, sillä laitteet pestään vaahtopesulla joka päivä. Pakatut tuotteet laitetaan pahvilaatikkoon tai tehdään ryhmäpakkaus, ja nostetaan laatikot lavalle.

Yhteistyö toimii siten, että ABB toimittaa robotit, robottien varusteita sekä ohjelmistoa, joista Trimaster rakentaa linjan. ”Trimaster käyttää ABB:n PickMaster-robottien ohjausjärjestelmää, jolla voidaan ohjata samaan aikaan useita robotteja tai vaikkapa useampaa linjastoa”, kertoo myyntipäällikkö Jari Hyytiäinen ABB:ltä.

Kohti uusia etappeja

Trimaster Oy on mukana erilaisissa ABB:n partneriohjelmissa, kuten elintarvike- ja lääketeollisuuden kumppanina sekä nyt authorised value provider (AVP) globaalissa kumppanuusohjelmassa. ”Olemme toimittaneet yli 20 vuotta laitteita menestyksekkäästi hyvällä yhteistyöllä ja homma jatkuu,” ABB:n Hyytiäinen arvioi.

Johanssonin mukaan yrityksen tilaus- ja tarjouskanta ovat tällä hetkellä hyvät, joten tulevaisuususko on vahva. ”Meidän ei ole tarkoitus lopettaa ABB:n kumppanuuspalkinnon saamiseen, tämähän oli vasta Euroopan mestaruus!”, hän sanoo pilke silmäkulmassa. ”Jos maailmanmestaruuskisat joskus järjestetään, niihin voidaan kyllä osallistua!”

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp