Akateemiset analytiikkaopinnot ABB:n liiketoimintaeduksi

Patryk Sierpowski tuli ABB Drivesille viestintäharjoitteluun viime keväänä. Kesän jälkeen hän on jatkanut osa-aikaisena harjoittelijana opintojensa ohessa. ”Harjoitteluni aikana minulla on ollut loistava tilaisuus soveltaa käytäntöön teoriaa, johon olen perehtynyt yhteiskuntadatatieteen opinnoissani.”

Patryk Sierpowski suorittaa maisteriopintoja Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Hän on erittäin tyytyväinen työkokemukseensa ABB:llä. 

”Joku voisi luulla, että ABB sopii vain teknisten alojen opiskelijoille, mutta muidenkin alojen tuleville asiantuntijoille on paljon mahdollisuuksia”, sanoo Patryk, joka on keskittynyt sosiaalisen tutkimuksen metodologiaan. ”On ollut aivan mahtavaa nähdä, että pystyn muuntamaan yhteiskuntadatatieteen osaamiseni liiketoimintahyödyksi globaalille teknologiayritykselle.”

Patryk tuottaa analytiikkaosaamisellaan statistiikkaa Drives-divisioonien viestinnän raportteihin, joista nähdään, kuinka heidän tuottamansa sisällöt otetaan vastaan globaaleissa digitaalisissa kanavissa. Lisäksi Patrykin metodologinen osaaminen on ollut hyödyksi mittavassa globaalissa, liiketoimintojen välisessä laadullisessa asiakaskokemusprojektissa.

  • ”Harjoitteluni aikana minulla on ollut loistava tilaisuus soveltaa käytäntöön teoriaa, johon olen perehtynyt yhteiskuntadatatieteen opinnoissani,” Patryk sanoo.
  • ”On ollut aivan mahtavaa nähdä, että pystyn muuntamaan yhteiskuntadatatieteen analytiikkaosaamiseni liiketoimintahyödyksi globaalille teknologiayritykselle,” Patryk sanoo.

Kyse ei kuitenkaan ole ollut pelkästään datasta, numeroista ja analytiikasta. Patryk on suunnitellut ja tehnyt viestintää sekä sisäisesti Yammeriin että ulkoisiin sosiaalisen median kanaviin. Lisäksi hän on tuottanut artikkeleita. ”On ollut kiva saada mahdollisuus hoitaa monenlaisia viestintätehtäviä analytiikan ohella”, Patryk toteaa.

”On hyvä haastaa itseään eri tavoin. Opiskelin ensin perinteisempää sosiologiaa, mutta maisteriopinnoissani olen oppinut täysin uusia taitoja yhteiskuntadatatieteessä. Se on erittäin palkitsevaa. Toivon, että tämä esimerkki kannustaa myös muita – ja se istuu itse asiassa erinomaisesti ABB:n jatkuvaa oppimisen kulttuuriin.”  

Uudelle tasolle 

”Patrykin tutkimusmenetelmäosaaminen on ollut meille hyvin arvokasta. Hän on tuonut tiimiin paljon asiantuntemusta ja näkemyksiä”, sanoo Anna Kurikka, joka on toiminut Patrykin ohjaavana esihenkilönä Drivesin Viestinnässä toukokuusta 2022 lähtien.

”Huikeinta on ollut se, kun Patryk on tuottanut meille sellaista hyödyllistä tietoa, jota emme edes osanneet odottaa. Arvostan sitä, että Patryk ei pelkää sanoa mielipiteitään tai kyseenalaistaa, miten asiat tehdään.”

Anna on valmistunut Jyväskylän yliopiston kieli- ja viestintätieteiden laitokselta, ja hän on tehnyt pitkän uran globaaleissa viestintätehtävissä. Hän on Patrykin kanssa samaa mieltä siitä, että ABB:llä myös muiden kuin teknisten alojen harjoittelijoille ja ammattilaisille on monia kiinnostavia tehtäviä.

”Tarvitsemme menestyäksemme monenlaisia asiantuntijoita, joilla on erilaisia taustoja ja monipuolista kokemusta. Asiakaskuntamme on globaali, ja monimuotoisen henkilöstön ansiosta voimme laajentaa perspektiiviämme sekä saamme uudenlaista näkemystä, edistämme innovointia ja täydennämme toinen toistamme, jotta voimme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin”, Anna sanoo.

Molemmat kannustavat opiskelijoita tutustumaan ABB:n kesätyöpaikkoihin ja laittamaan hakemuksen tulemaan viimeistään 12. helmikuuta.

  • Patryk ja Anna työskentelevät Helsingin Pitäjänmäessä, jossa sijaitsee yksi maailman suurimmista taajuusmuuttajatehtaista. "Olen niin vaikuttunut työskentelystä energiatehokkuuteen keskittyvässä liiketoiminnassa", Patryk sanoo.
  • Drivesin viestintätiimi arvostaa Patrykin tutkimusmenetelmäosaamista.
  • “Arvostan paljon sitä, kuinka Anna ja koko tiimi ovat kannustaneet minua ja antaneet tunnustusta työstäni. Tässä porukassa koen saavani todella paljon tukea”, Patryk sanoo.

Arvojen mukaista toimintaa

Jo ennen opintojensa aloittamista Helsingissä Patryk oli muuttanut Puolasta Suomeen. Hän on aiemmin työskennellyt yliopistomaailmassa ja toiminut yhteiskunnallisissa liikkeissä.

”ABB:llä työskentely on poikennut todella paljon kaikesta, mitä olen tehnyt aikaisemmin," Patryk kuvailee. Hän kokee, että ABB:n arvoja rohkeus, välittäminen, uteliaisuus ja yhteistyö toteutetaan käytännössä.

”Ihmiset ovat ottaneet minut lämpimästi vastaan, ja minulla on vapaus työskennellä joustavasti ja kehittää asioita mielestäni hyödylliseen suuntaan. Divisioonamme viestintäjohtaja Tuija Elomaa-Mäenpää välittää paljon jokaisen tiimin jäsenen hyvinvoinnista. Hän tukee minua paljon, jotta voin yhdistää akateemiset ja sosiaaliset tavoitteeni työssäni.“

”Arvostan kovasti sitä, kuinka Anna ja koko tiimi ovat kannustaneet minua ja antaneet tunnustusta. Tässä porukassa koen saavani todella paljon tukea”, Patryk iloitsee. ”Toivon, että pääsen ensi kesänä uudelleen kesäharjoitteluun tähän tiimiin ja jatkamaan yhteistyötä eri projekteissa. Näin voin kehittää itseäni edelleen.”  

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp