ABB E-mobility toimitti miljoonannen sähköautojen latausasemansa

ABB E-mobility toimitti miljoonannen sähköautojen latausasemansa

  • ABB E-mobility on myynyt yli miljoona sähköautojen AC- ja DC-latausasemaa maailmanlaajuisesti
  • Yhtiö avasi uuden DC-pikalatausasemien tuotantolaitoksen Italian Valdarnoon ja kaksinkertaisti tuotantokapasiteettinsa
  • Tuore merkkipaalu on osoitus ABB E-mobilityn sitoutumisesta sähköiseen ja päästöttömään liikenteen tulevaisuuteen

ABB E-mobility on ilmoittanut toimittaneensa miljoonannen sähköautojen latausasemansa. Saavutus on tuorein esimerkki yhtiön jatkuvista pyrkimyksistä tukea päästötöntä tulevaisuutta älykkäillä ja luotettavilla sähköautojen latausratkaisuilla.

Yli 85 markkina-alueella toimiva ABB E-mobility avasi vuonna 2022 uuden tuotantolaitoksen Italian Valdarnoon. Investointi maksoi 30 miljoonaa dollaria, ja uusi laitos levittäytyy 16 000 m2:n alueelle.

Valdarnon tehtaan myötä yhtiö on kaksinkertaistanut tuotantokapasiteettinsa kahdessa vuodessa. Edistyksellisessä tuotantolaitoksessa on seitsemän tuotantolinjaa, joten sieltä valmistuu yksi DC-pikalatausasema 20 minuutissa. Tehdas auttaa yhtiötä jatkamaan viime vuosien poikkeuksellista kasvua ja toimii verrokkina koko alalle. Valdarnon tehtaan lisäksi ABB E-mobility on jatkanut kansainvälistä laajentumistaan. Aiemmin tässä kuussa yhtiö kertoi tuotannon aloituksesta uudessa tehtaassaan Yhdysvalloissa. Uusi tuotantolaitos valmistaa vuosittain jopa 10 000 latausasemaa julkista latausta, koulubusseja ja hyötyajoneuvoja varten. Vuonna 2022 ABB E-mobility myös kasvatti merkittävästi omistusosuuttaan Chargedot-yhtiöstä, joka toimittaa latausratkaisuja Kiinassa.

ABB E-mobilityn pääjohtaja Frank Mühlon kommentoi merkkipaalua näin: ”ABB E-mobility on kehittänyt päästöttömän liikenteen innovaatioita jo pitkään. Aloimme valmistaa EU:n ensimmäistä 50 kW:n latausasemaa vuonna 2010, ja nykyään Terra 360 -latausasemallamme voi ladata 100 km lisää toimintamatkaa alle kolmessa minuutissa.

”Jatkuvat investointimme tutkimus- ja kehitystyöhön osoittavat sitoutumistamme sähköisen liikenteen kehittämiseen. Tavoitteidemme saavuttamisen kannalta olennaista on pystyä toimittamaan näitä ratkaisuja eri puolille maailmaa. Kiitän asiakkaitamme kaikkialla maailmassa jatkuvasta tuesta, jonka ansiosta olemme saaneet toimitettua miljoonannen latausaseman. Tulossa on lisää miljoonia sekä puhtaampi ja vihreämpi maailma, jonka ne auttavat luomaan.”

center

ABB on sähköistämisen ja automaation teknologiajohtaja, joka luo edellytykset kestävämmälle ja resurssitehokkaammalle tulevaisuudelle. Ratkaisumme yhdistävät suunnitteluosaamisen ja ohjelmistot, ja ne optimoivat tuotteiden valmistuksen, liikkumisen, käytön ja operoinnin. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n noin 105 000 ammattilaista ovat sitoutuneita kehittämään teollista muutosta vauhdittavia innovaatioita. www.abb.com 

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp