ABB och B&R visar upp automatiserade lösningar för framtidens detaljhandel på interpack

ABB och B&R visar upp automatiserade lösningar för framtidens detaljhandel på interpack

  • ABB och B&R:s automatiserade paketeringslösningar är lösningen på de logistik- och tillverkningsutmaningar som utgörs av flerkanals­distribution och produktpersonalisering
  • På mässan finns ABB:s serie FlexPacker med Delta-robotar och B&R:s sortiment av maskinautomation, som spårbaserade och Planar­transportsystem
  • Vid demonstrationer av programvarorna RobotStudio® och PickMaster® visas hur enkla de är att använda
  • Totalt 18 maskiner som kan anpassas till oförutsägbara produktionskrav och som möjliggör massanpassningar visas upp i olika B&R-kundmontrar

ABB (Hall 6, B74) och B&R (Hall 6, E62), som ingår i ABB-koncernen och är ABB:s globala center för maskin- och fabriksautomation, visar upp ett omfattande sortiment av lösningar för paketerings­automation på interpack 2023, där man lyfter fram hur automation kan hjälpa företag att tackla de produktions- och logistikutmaningar som uppstår vid flerkanalsdistribution. Lösningarna innefattar automatiserad paketeringshantering och intelligenta spårsystem, avsyningsprogram, robotplock­lösningar, autonoma mobila robotar (AMR) samt program för digital programmering och simulering.

Tillväxten inom flerkanalsdistribution är utmanande för tillverkare, distributionscenter och logistiklager när de ska ställa om systemen så att de hanterar både pallar och förpackningar ämnade för butikshyllor. Samtidigt behöver tillverkare och distributörer kunna plocka och paketera mycket varierande artiklar för leverans direkt till enskilda konsumenter. ABB och B&R:s högflexibla och omkonfigurerbara robot- och automationslösningar tillgodoser dessa behov och säkerställer att företag kan fortsätta att svara på konsumenternas krav.

Flera paketeringslösningar kommer att visas upp:

ABB:s IRB-serie FlexPacker® (360, 390) erbjuder en radikal förändring vad gäller flexibilitet, hastighet och precision. Den kompakta IRB 460, som är den snabbaste palleteringsroboten i världen, ingår i en demonstrationscell där man visar upp sekvenseringspalletering för logistiklager och avpalletering med 3D-vision för pallar med multiformatlådor och med AMR-integrering.

B&R:s sortiment av spårbaserade system och produkttransportsystem, inklusive ACOPOStrak, SuperTrak och ACOPOS 6D, har konstruerats att stötta nya produktionskoncept som adaptiv tillverkning. På mässan visas 18 adaptiva maskiner med ACOPOS 6D upp i olika montrar runt om i mässhallen.

ABB:s portfölj av programvarulösningar visas upp, inklusive den senaste versionen av PickMaster® Twin, ABB:s marknadsledande robotprogramvara för visionsguidad slumpmässig flytande plockning och paketeringstillämpningar. ABB:s RobotStudio® Palletizing PowerPac visas också upp, där användare kan konfigurera, simulera och programmera ABB-robotar och gripare för palleteringslösningar med liten eller ingen erfarenhet av robotprogrammering. Båda programvarulösningarna innebär att det blir enklare än någonsin tidigare att programmera robotpalleteringssystem.

De automatiserade paketeringslösningarna på mässan ger stöd till den ökande efterfrågan på personaliserad paketering som förväntas uppgå till 36 miljarder USD i år[1], något som kräver nya nivåer av flexibilitet i hanterings- och plockningstillämpningar och full anpassningsbarhet av automatiserade maskiner.

[1] https://www.precedenceresearch.com/personalized-packaging-market

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex)ABB är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Med avstamp i mer än 130 års expertis driver ABB:s ca 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen.

ABB Robotics & Discrete Automation är en av världens ledande leverantörer av robotteknik och maskinautomation och det enda företaget med en omfattande och integrerad portfölj som omfattar robotar, autonoma mobila robotar och lösningar för maskinautomation, utformade och styrda av vår värdeskapande programvara. Vi hjälper företag av alla storlekar och sektorer – från fordonsindustrin till elektronik och logistik – att bli mer motståndskraftiga, flexibla och effektiva. ABB Robotics & Discrete Automation stöder kunder i övergången till den uppkopplade och samarbetande framtidsfabriken. Affärsområdet har cirka 11 000 medarbetare på över 100 platser i cirka 53 länder. go.abb/robotics

B&R är ett innovativt automatiseringsföretag med huvudkontor i Österrike. 2017 blev B&R en division i ABB-koncernen. Som global ledare inom industriell automation kombinerar B&R toppmoderna teknologier med avancerade konstruktioner för att tillhandahålla kunder i praktiskt taget alla industrier helhetslösningar för maskin- och fabriksautomatisering, rörelsestyrning, HMI och integrerad säkerhetsteknik. Med industriella standarder för fältbusskommunikation som OPC UA, POWERLINK och openSAFETY, liksom den kraftfulla programutvecklingsmiljön Automation Studio, omdefinierar B&R ständigt framtiden för automatiseringstekniker. Den innovativa andan som satt B&R i framkanten av den industriella automatiseringen drivs av ett engagemang att förenkla processer och överträffa kundernas förväntningar. br-automation.com

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 4 maj 2023, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp