Startflaggan faller för säsong 9 av ABB Formula E i London

Startflaggan faller för säsong 9 av ABB Formula E i London

  • ABB FIA Formula E World Championship återvänder till London för säsongens sista två tävlingar
  • Laddlösningar från ABB bidrar till att utöka Storbritanniens infrastruktur
  • ABB:s teknik för smarta byggnader förbättrar stadens energi­effektivitet

Säsongens vinnare kommer att utses i London den här helgen, då säsong 9 av ABB FIA Formula E World Championship avslutas vid utställningscentret ExCeL.

De 22 förarna kommer ännu en gång att tävla på den unika banan London ExCeL Circuit, som slingrar sig både inuti och utanför utställningscentret i Royal Docklands. Den 2,09 km långa banan med 20 kurvor har olika typer av ytor, höjdskillnader och belysning, vilket leder till en rad olika utmaningar för startfältet.

Karin Lepasoon, ABB:s kommunikations- och hållbarhetschef, säger: "Elektrifieringslösningar som möjliggör renare transporter kommer att spela en viktig roll i förbättringen av luftkvaliteten i städerna. Uppvisningen av den senaste elfordonstekniken här i London är därför extremt viktig för att uppmuntra till anammandet av elfordon och driva på utvecklingen mot en mer hållbar framtid."

Antalet installerade enheter för allmän laddning i Storbritannien växer snabbt och har ökat med 33 procent det senaste året. ABB arbetar tillsammans med kunderna för att bidra till att möjliggöra den ökning som krävs. I nuläget har företaget cirka XX laddare i drift i Storbritannien och strävar fortlöpande efter att förbättra tillgången.

Anammandet av elfordon och hållbara transporter är bara en del av lösningen för att göra städerna mer hållbara. Byggnader står för över 30 procent av den globala energiförbrukningen, så det är avgörande att förbättra effektiviteten i dem. Smart byggteknik kan hjälpa företag att agera mer hållbart och hålla kostnaden nere genom att dimma belysningen, reglera solskydden och justera HVAC-systemen (värme, ventilation och luftkonditionering) i syfte att minska energiförbrukningen.

I Londons näst högsta byggnad – 22 Bishopsgate – kopplar den smarta byggplattformen med ABB:s i-bus KNX-teknik samman belysning, fläktar, reglage för solskydd och andra elektroniska enheter, vilket möjliggör justeringar i realtid för att minska energiförbrukningen med upp till 10 procent. Byggnaden använder enbart förnybart framställd energi och ABB:s kopplingsutrustning samt eldistributionssystem säkerställer stabilitet och komfort. Tekniken innebär att byggnaden kan klara London Energy Transformation Initiatives netto-noll-standard, bli Wired Score Platinum-certifierad, Active Score Platinum-klassad och erhålla betyget BREEAM Excellent samt WELL-certifiering.

Caprice Holdings restaurang, Bacchanalia i Mayfair London, använder sig också av ABB:s i-bus KNX teknik för smarta byggnader för att skapa en inbjudande och avspänd atmosfär, samtidigt som systemet justeras för att spegla tidpunkt på dagen och det naturliga solljusets intensitet. Middagsgästerna får bästa möjliga ljusförhållanden samtidigt som energianvändningen optimeras.

ABB:s teknik kommer dessutom att visas upp i London som en del av programmet FIA Girls on Track, som erbjuder flickor mellan 12 och 18 år möjlighet att utforska de olika aspekterna av motorsport­industrin genom olika aktiviteter och workshoppar. ABB leder en workshop som fokuserar på ABB-robotar där företaget lyfter fram en av de mest innovativa kollaborativa robotarna – GoFa – och låter flickorna få chansen att lära sig grundläggande programmeringsfärdigheter. I egenskap av officiell laddpartner leder ABB också en workshop för att lära programdeltagarna om den laddteknik som används i racingserien och på vägarna.

Eftersom London är platsen för den sista tävlingen i säsong 9 blir det också där den första utmärkelsen ABB Driver of Progress kommer att delas ut. Den går till den förare som har placerat sig bäst under hela säsongen – något som kräver en noggrann balans mellan hastighet, omkörningsförmåga och energihantering. Efter tävlingarna kommer racingserien att återvända för testningar innan säsong 10 drar igång i oktober.

ABB är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Med avstamp i mer än 130 års expertis driver ABB:s ca 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen.  www.abb.com

Om Formel E och ABB FIA Formula E World Championship:

Världens första helt eldrivna tävling FIA World Championship, och den enda sport som certifierats för nettonoll-utsläpp sedan början, innebär att ABB tar de dramatiska tävlingarna till stadskärnorna i världens mest ikoniska städer. Det ger världens ledande biltillverkare en elitmotorsportsplattform i syfte att accelerera innovationen för elfordon.

Formel E-nätverket för team, tillverkare, partners, tv-bolag och värdstäder förenas av en passion för sporten och en tro på potentialen att accelerera en hållbar utveckling och skapa en bättre framtid för människor och planeten. www.FIAFormulaE.com

För mediefrågor om Formel ber vi er kontakta media@fiaformulae.com

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 26 juli 2023, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Endnotes

  1. https://www.gov.uk/government/statistics/electric-vehicle-charging-device-statistics-april-2023/electric-vehicle-charging-device-statistics-april-2023#:~:text=100%20kW%20plus-,UK%20growth%20in%20public%20charging%20devices,additional%202%2C153%20public%20devices%20installed.
  2. https://www.energyefficiencymovement.com/wp-content/uploads/2021/05/ABB_EE_WhitePaper_Smart-buildings_final-1.pdf

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp