SynerLeap, ABB:s tillväxthub, än en gång prisat för sitt arbete med startups

Under Ignite Sweden Day den 19 november vid Birger Jarl Conference Center i Stockholm blev SynerLeap, ABB:s tillväxthub för startups, tilldelad utmärkelser för ”Startup Engagement” och "Best Startup Collaborator” för sitt arbete med att möta startups och hitta samarbetsprojekt med ABB under 2018.

Än en gång har ABB och SynerLeap tilldelats utmärkelser för sitt arbete med startup. Senast var vid den första Ignite Sweden Day 2017. I år tilldelades ABB och SynerLeap utmärkelser i två kategorier; matchning och samarbete. Motiveringarna lyder:

Startup Engagement: Denna industrijätte har mött mer än 86 startups genom Ignite Sweden i år. Genom att investera i att hitta tillämpliga modeller för att möjliggöra samarbete med startups, banar SynerLeap väg för många startups att skapa riktiga affärssamarbeten med ABB.

Best Startup Collaborator: SynerLeap, ABB och deras representanter i Ignite Sweden har med starkt engagemang för att bana väg genom interna processer visat att det är möjligt att samarbeta med startups trots olika storlek, ekonomi och kultur. Genom att vara öppen för nya idéer och ny teknik har de under det här året ingått nya partnerskap; en nyckelfaktor för att hålla både startups och företag i framkant internationellt.

Ett stolt team från SynerLeap och ABB med sina två utmärkelser från Ignite Sweden. Från vänster, stående: Rolf Lindström, Christina Karlsson, Gaetana Sapienza, Magnus Backman, Louise Fagerström, Cathrine Helin och Martin Olausson. Sittande, från vänster: Peter Löfgren och Camilla Kullborg.
Foto: Elias Ljungberg
Ett stolt team från SynerLeap och ABB med sina två utmärkelser från Ignite Sweden. Från vänster, stående: Rolf Lindström, Christina Karlsson, Gaetana Sapienza, Magnus Backman, Louise Fagerström, Cathrine Helin och Martin Olausson. Sittande, från vänster: Peter Löfgren och Camilla Kullborg. Foto: Elias Ljungberg
center

"Ignite Sweden, under ledning av Stina Lantz, är ett mycket välorganiserat projekt som syftar till att sätta svenska startups och stora företag i samarbete. Det har än en gång varit ett privilegium att, som ett tvärfunktionellt ABB-lag, matchas med förstklassiga startups, där många möten har lett till framgångsrika samarbetsprojekt med ABB. Det här är verkligen rätt väg för att förkorta innovationstider och tiden till marknaden”, säger en entusiastisk Peter Löfgren, VD för SynerLeap.

“Det är roligt att ABB:s satsning på tillväxthubben SynerLeap för andra året i rad prisas för sitt arbete med startups. Vi ser ett ökat samarbete mellan ABB och företagen som ingår i SynerLeap-familjen. Stort tack till alla som vill samarbeta och skapa en framtid tillsammans med ABB. Tack också till Peter Löfgren och hela teamet på SynerLeap som möjliggör den här satsningen”, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige.

"SynerLeap har utvecklat en plattform inom ABB som verkligen spelar roll för startups. Vi har följt deras resa från början och är verkligen imponerade över de resultat som SynerLeap börjar leverera nu. För en startup är ett kommersiellt partnerskap med en stor internationell företagare värdefullare än andra investeringar, och det betyder också en potentiell dörr till internationalisering. ABB tar en ledande roll för Sverige och våra fantastiska startups genom detta”, säger Stina Lantz, Programchef Ignite Sweden.

SynerLeap representerar en av ett flera viktiga länkar mellan startups och ABB. ABB Technology Ventures (ATV), ABB:s strategiska kapitalinvesteringsenhet, samarbetar aktivt med SynerLeap för att granska över 2000 uppstartsidéer varje år och har investerat nästan 200 miljoner dollar till nystartade företag som spänner över en rad sektorer, bland annat robotik, drönare, industriell IoT, AI och maskininlärning, cybersäkerhet och distribuerad energi. Tillsammans med SynerLeap säkerställer ATV att startups på alla stadier har en tydlig startpunkt i ABB och arbetar proaktivt för att maximera sin framgång.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är pionjär med banbrytande teknik inom kraftnät, elektrifieringsprodukter, industriell automatisering samt robotar och drivsystem. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 130 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering med två tydliga värdeerbjudanden: att transportera elektricitet från kraftverk till eluttag samt att automatisera industrier från naturresurser till färdiga produkter. Som huvudpartner till ABB Formel E, den helt eldrivna internationella motorsportklassen hos FIA, tänjer ABB på gränserna för e-mobilitet för att bidra till en hållbar framtid. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 147 000 medarbetare. www.abb.com

Ignite Sweden är ett projekt som syftar till att skapa fler kommersiella samarbeten mellan stora företag och små innovativa startups. Projektet startades i början av 2017. En viktig del av projektet är att förstå och skapa arenor för erfarenhetsutbyte kring utmaningar i samarbetet mellan stora företag och startups. Bakom Ignite Sweden står STING, LEAD, THINGS, MINC and UMINOVA. Projektet drivs i samarbete med SISP, Swedish Incubators and Science Parks och är delfinansierat av Vinnova.

SynerLeap, (www.synerleap.com), är en tillväxthub startad av ABB september 2016. Den ger ABB tillgång till innovative teknik och tillväxtdrivna entreprenörer samtidigt som startup-företagen i SynerLeap får chans att ta del av ABB:s nätverk, laboratorier och kunskap. Det skapar ett ekosystem där små teknikföretag kan växa och vidga sig på en global marknad inom tre områden: industriautomation, robotik och energi.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp