Tre skäl till varför KNX är svaret på modern styrning av byggnader

Tre skäl till varför KNX är svaret på modern styrning av byggnader

Att minska energiförbrukningen och sänka elkostnaderna i en fastighet kräver mer än bara energisnåla produkter; det krävs intelligent fastighetsautomation för att styra dem på ett effektivt sätt. Här är tre anledningar till varför KNX är det optimala valet för modern styrning av byggnader.

center

Tre skäl till varför KNX är svaret på modern styrning av byggnader.

  1. Ett öppet system är det långsiktigt hållbara valet Den som investerar i byggsystemsteknik i dag ska kunna lita på att tekniken är uppdaterad även i morgon – och i framtiden. Med ABB:s KNX-teknik, världens första öppna standard för fastighetsautomation, får du en flexibel lösning som fungerar med produkter från alla leverantörer. Det garanterar att din investering är kompatibel och aktuell även i framtiden.
  2.  Flexibilitet för anpassning och optimering Ett KNX-system från ABB anpassas alltid efter kundens behov. Systemet är flexibelt: det är enkelt och kostnadseffektivt både att integrera nya funktioner och att optimera systemet över tid. I till exempel kontor och skolor kan du alltid hitta den optimala balansen mellan komfort och användning med KNX-systemet. Med rörelse- och närvarodetektorer samt sensorer för ljus och temperatur kan du skapa en behagligare arbetsmiljö samtidigt som elförbrukningen minskar när lokalerna inte används.
  3.  Identifiera energitjuvarna med hjälp av data  För att ta nästa steg i energieffektiviseringen krävs energidata, och KNX-systemet gör det möjligt att basera åtgärder på fakta i stället för antaganden. Med hjälp av en energimätningslösning, såsom ABB:s aktorer med energi och lastfunktioner kan mätdata erbjudas per kanal. Fastighetens energiförbrukning kan övervakas, visualiseras och analyseras i detalj och över tid. Lastövervakning och styrning kan utföras per kanal.

ABB i-bus® KNX

ABB i-bus® KNX är utformad för att minska driftskostnaderna och effektivisera energiförbrukningen i byggnader, med fokus på resursutnyttjande, klimatskydd och kostnadsbesparingar. Samtidigt upprätthålls en hög komfortnivå för användarna. SE/S3.16.1SA/Sx.16.6.2

När KNX-produkter kan laststyras efter uttagen effekt öppnas helt nya möjligheter till energieffektivisering. Med KNX får du en intelligent och framtidsäker energilösning.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp