ABB utvidgar portföljen med stora modulära robotar

ABB utvidgar portföljen med stora modulära robotar

  • De nya robotarna IRB 7710 och IRB 7720 erbjuder nya nivåer av flexibilitet och ökade valmöjligheter tillsammans med den bredare portföljen med närmare 50 olika varianter
  • Den nya serien ger upp till 30 % minskad energiförbrukning1
  • De senaste robotarna lämpar sig väl för användning i branscher som fordonsindustri, allmän industri och logistik

ABB Robotics fortsätter portföljexpansionen med stora modulära robotar i och med lanseringen av nya IRB 7710 och IRB 7720. De nya robotarna erbjuder tillsammans med nyligen lanserade IRB 5710-IRB 5720 och IRB 6710-IRB 6740 sammanlagt 46 olika varianter som kan hantera nyttolaster på mellan 70 och 620 kg och ger därmed kunderna en ny nivå av flexibilitet, ett större urval med olika prestanda i verksamheten.

”I och med att företagen introducerar nya tekniker och komponenter för att klara sina produktivitets- och hållbarhetsmål har vi tagit fram en portfölj med stora modulära robotar så att de ska kunna välja de robotvarianter som passar bäst för att få en effektiv verksamhet”, säger Marc Segura, chef för divisionen Robotics på ABB. ”Vi har den mest omfattande portföljen av mekatroniska plattformar, industrirobotar, cobotar och AMR-system på marknaden och de senaste robotarna utvidgar portföljen ännu mer och hjälper kunderna att hantera bristen på arbetskraft och säkerställer att de bibehåller sin konkurrenskraft samtidigt som robotarna drivs på ett hållbart sätt. ”

ABB:s nya robotar IRB 7710 och IRB 7720 erbjuder 16 nya varianter och är väl lämpade för tillämpningar inom olika branscher. Operatörerna kan välja bland en lång rad ABB-robotar för att säkerställa att de har den perfekta varianten för att hantera diverse olika tillämpningar för elfordons-, hybrid- och traditionell fordonstillverkning – med allt från pressautomation till karosser, batterikonstruktioner för elfordon samt slutmontering. Robotarna är perfekt lämpade för montering med hög nyttolast, som gigapress, höghastighetspress och palletering, liksom kontakttillämpningar med krav på hög noggrannhet som bearbetning och friktionomrörningssvetsning.

De nya robotarna styrs av OmniCoreTM och klarar rörelsestyrning med klassledande bannoggrannhet ned till 0,6 mm, även då flera robotar körs vid höga hastigheter på upp till 1 600 mm/s med rörliga nyttolaster på upp till 620 kg. Kunderna kan också få upp till 25 procents kortare cykeltid1, vilket ytterligare förbättrar produktiviteten och kvaliteten. Inom fordonsindustrin förbättrar den helt nya IRB 7710 med den senaste OmniCore-styrenheten produktionsresultatet för robotpresslinjer från 12 till 15 slag per minut och kan producera 900 delar i timmen. Dessutom stöttar de nya robotarna inom byggsektorn en tillväxt inom modulär byggteknik och kan konstruera stålramar till byggnader samt utföra ytbehandling med förbättrad hastighet och kvalitet.

IRB 7710:s energieffektiva design ger i kombination med OmniCores regeneringsteknik en energibesparing på upp till 30 procent1 samtidigt som den inbyggda strömbanken kan skicka tillbaka energi till elnätet.

ABB:s nya stora robotar presenteras på mässan Automate Show den 6–9 maj 2024 i Chicago i USA. De visas upp i en fullt funktionsduglig fordonsproduktionscell i ABB:s monter, där de arbetar med karosskomponenter, punktsvetsning och bågsvetsning. Mer information om ABB:s portfölj med stora modulära robotar, inklusive nya IRB 7710 och IRB 7720 finns på https://new.abb.com/products/robotics/robots/articulated-robots/irb-7710.

1 – IRB 7710 jämfört med föregångaren IRB 7600 som kör med samma nyttolast på 500 kg med den tidigare styrenheten IRC5.

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 6 maj 2024, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex)ABB är ledande inom teknik för elektrifiering och automation och möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskunnande och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och styrs. Med avstamp i mer än 140 års expertis driver ABB:s ca 105 000 medarbetare nya innovationer som påskyndar den industriella omställningen.

ABB Robotics & Discrete Automation är en av världens ledande leverantörer av robotteknik och maskinautomation och det enda företaget med en omfattande och integrerad portfölj som omfattar robotar, autonoma mobila robotar och lösningar för maskinautomation, utformade och styrda av vår värdeskapande programvara. Vi hjälper företag av alla storlekar och sektorer – från fordonsindustrin till elektronik och logistik – att bli mer motståndskraftiga, flexibla och effektiva. ABB Robotics & Discrete Automation stöder kunder i övergången till den uppkopplade och samarbetande framtidsfabriken. Affärsområdet har cirka 11 000 medarbetare på över 100 platser i cirka 53 länder. go.abb/robotics

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp