ABB:s nya lösning för distributionsautomation går nu att beställa

ABB:s nya lösning för distributionsautomation går nu att beställa

Allt-i-ett-reläet REX640 och SSC600, smart skydd och kontroll av elkraftsanläggningar

Innovation, flexibilitet och användarvänlighet är det som kännetecknar ABB:s nya erbjudande inom distributionsautomation (DA), som nu går att beställa. De här avancerade lösningarna förändrar vårt sätt att arbeta och vårt sätt att producera, överföra och förse världen med el. Detta ligger helt i linje med ABB:s vision om att vara ledande inom digital elförsörjning att utnyttja dessa tekniker.

REX640 är ett resultat av många års produktutveckling och bygger vidare på ABB:s fritt konfigurerbara multifunktionsreläer. REX640 klarar att skydda alla enheter inom avancerad elproduktion och distribution. Dess förmåga att täcka hela utbudet av nät- och industritillämpningar och hantera flera tillämpningar samtidigt garanterar ett flexibelt, mångsidigt och kostnadseffektivt skydd.

Den modulära konstruktionen hos REX640 ger den en mycket större flexibilitet och anpassningsförmåga genom att även program- och maskinvaran kan anpassas. REX640 uppfyller inte bara skyddsbehovet så länge den är ny, utan den klarar även de förändrade behoven under reläets hela livslängd genom att den har kontinuerlig tillgång till uppdateringar av både programvara och maskinvara.

”Möjligheten att skapa sitt eget unika relä för just de egna specifika behoven, kapaciteten att hantera flera tillämpningar samtidigt, samt den livslånga förmågan att enkelt kunna anpassas när skyddsbehovet förändras har varit mycket uppskattat av våra kunder”, säger Alessandro Palin, vd för ABB:s Distribution Solutions. ”Även det nya, intuitiva lokala användargränssnittet, med en färgpekskärm som synliggör informationen i kraftdistributionsprocessen på ett verkligt unikt sätt, har fångat människors intresse.”

ABB AbilityTM och SSC600, vårt smarta relä för skydd och styrning av elkraftsanläggningar och elsystem, representerar ett nytt sätt att se på skydd och styrning i distributionsnäten. Den här lösningen klarar att skydda och styra ett brett utbud av nät- och industritillämpningar med en enda central enhet på stationsnivå. Dessutom minskar den elnätets komplexitet, ger oss en förenklad och kostnadseffektiv processtyrning och möjliggör livslång styrning av stationen. När man kombinerar SSC600 med fusionsenheter skapas en unik IEC 61850-kompatibel, centraliserad lösning för skydd och styrning.

Det går snabbt och är enkelt och kostnadseffektivt att utrusta en befintlig elkraftsanläggning med de senaste tekniska lösningarna. Det enda som behövs är fusionsenheter på facknivå samt en SSC600-enhet – eller två i de fall då det krävs en centraliserad lösning för skydd och styrning med full redundans. Den modulära programvaran tillåter anpassning och flexibel modifiering under hela den digitala elkraftsanläggningens livslängd. När det gäller REX640 gör den kontinuerliga tillgången till den senaste utvecklingen inom programvara att den enkelt kan anpassas i takt med att elnätet utvecklas, eftersom det bara är en enhet som behöver ändras. Det har aldrig varit lättare att uppgradera ett helt stationssystem.

”SSC600 har fått ett varmt mottagande eftersom centralisering av skydd och styrning anses vara framtiden inom skydd och styrning av kraftdistribution”, säger Alessandro Palin. ”Kompatibliteten med IEC 61850 garanterar omfattande driftskompatibilitet med automationsenheter i stationer och ses därmed som nyckeln till att man på riktigt ska kunna centralisera alla skydds- och styrfunktioner i en enda enhet.”

Mer information finns på produktsidorna för REX640 och SSC600 . Du kan också använda produktvalsverktyget och enkelt konfigurera din unika produkt. I produktvalsverktyget har du dessutom tillgång till den senaste produkt- och prisinformationen.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp