ABB öppnar Collaborative Operations Center för massa och papper i Helsingfors

Centret kommer att fungera som det centrala navet för experter och system som är utrustade med ABB-teknik. Det kommer att utnyttja ABB:s omfattande massa- och pappersexpertis så att det kan tillhandahålla verkligt datadrivna lösningar för kunderna genom distansuppkoppling, säker åtkomst till information om processprestanda samt teknisk support.

  • ABB Ability™ Collaborative Operations Center öppnar i Helsingfors, Finland
  • Utvidgar ABB:s globala nätverk av industriexperter, digitala tekniker och kunskapsbas för att öka kundernas lönsamhet och effektivitet.
  • Levererar den verkliga nyttan av dagens digitala tekniker genom de senaste analys och molnteknikerna från ABB:s partner som t.ex. Microsoft och IBM
  • Distansövervakning och teknisk support i realtid med syfte att optimera produktionen, öka kvaliteten och minimera kostnaderna

Oräkneliga sensorer och produktionskritiska system skickar data om hälsotillstånd och prestanda hos pappersmaskiner till centralerna, där sofistikerad programvara utför avancerade dataanalyser dygnet runt, 24/7. De samlade insikterna gör det möjligt för teknikerna att snabbt diagnostisera potentiella problem, ge råd om förebyggande underhåll eller föreslå åtgärder för högre prestanda. ABB:s experter och kunder arbetar tätt tillsammans och fattar datadrivna beslut i realtid som ökar prestanda och verksamhetens lönsamhet.

”Det nya centret visar vår ledande ställning att leverera verkliga fördelar till våra kunder med hjälp av Big Data och att omvandla insikter till åtgärder som förbättrar deras processer,” säger Jim Fisher, Global Product Group Manager för Pulp and Paper. ”ABB fjärrövervakar och tillhandahåller realtidssupport till närmare 150 bruk världen över idag, och vi förväntar oss att antalet ska öka med det här nya erbjudandet.”

Tidigare i år öppnade ABB ett Collaborative Operations Center i Westerville (Ohio) med inriktning på massa- och pappersindustrin. Senare i år öppnas ytterligare ett center i Singapore enligt principen ”follow the sun” för att stödja kunderna var som helst i världen.

”Våra Collaborative Operations Center lyfter funktionerna till en helt ny digital nivå. Det har aldrig tidigare funnits ett program-, system- och hårdvaruspektrum lika brett som detta i de nordiska länderna, och samarbetet med centren i de andra delarna av världen är intensivt,” säger ABB:s affärsdirektör Jukka Auranen.

ABB:s Collaborative Operations är en Internet-of-Things-applikation i ordets rätta bemärkelse och ingår i företagets portfölj av ABB Ability med industriledande digitala lösningar. Collaborative Operations tillhandahåller lösningar för att förbättra prestanda, distansövervakning och förebyggande anläggningsanalys för att garantera säkerheten och öka effektiviteten, produktiviteten och driftsäkerheten i olika industrier. ABB Collaborative Operations Center länkar samman människor i företagsomspännande produktionsanläggningar och huvudkontor med ABB:s teknik och expertis.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är en ledande teknikpionjär inom elektrifieringsprodukter, robotar och drivsystem, industriell automation och kraftnät, som tillhandahåller lösningar åt kunder inom energibolag, industri samt transport och infrastruktur över hela världen. ABB har över 125 års historia av innovation, och skapar i dag framtiden för industriell digitalisering och driver på både energirevolutionen och den fjärde industriella revolutionen. ABB har verksamhet i över 100 länder och har ca 136 000 anställda.
www.abb.com

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp