Sweden Co-Lab och ABB i fokus under Hannovermässan

Innovation och samverkan är två av ledorden för Sverige på världens största industrimässa. Som Hannovermässans partnerland ska vi visa världen att Sverige och ABB är ledande inom digital industri.

Hannovermässan är världens största och viktigaste industrimässa. Varje år möts över 220 000 besökare från näringsliv, politik, akademi och olika organisationer. I år är Sverige för första gången partnerland. ABB deltar tillsammans med över hundra andra företag och Business Sweden driver och håller ihop den svenska paviljongen.

  • ABB finns både med i svenska paviljongen och i hall 11, monter A35.
  • Siros Jahanfar är projektledare för Hannovermässan på ABB i Sverige.

– Tidigare har nationer som USA, Indien och senast Mexiko varit partnerländer. Nu är det Sverige som får chans att berätta en historia kring vårt land: Den om vår otroligt framgångsrika industri som har en konkurrenskraft och innovationskraft av högsta klass, säger Siros Jahanfar, projektledare för ABB Sveriges medverkan på Hannovermässan.

Öppnar nya möjligheter

Historien om Sverige berättas i en stor svensk paviljong under temat ”Sweden Co-Lab”. Här ska spännande teknik, produkter, tjänster och lösningar i världsklass visas upp av ett näringsliv som kraftsamlat inför mässan. ABB har en av nyckelrollerna, tillsammans med bland andra Combient, Ericsson, SKF och Tetra Pak. Dessutom medverkar både regeringen och aktörer som Energimyndigheten, RISE och Vinnova.

– För ABB skapas nya affärsmöjligheter och affärsrelationer både före, under och efter själva mässan. I Sverige har vi ett unikt samarbete mellan näringsliv, akademi och politik och det här är en ny plattform för att knyta kontakter och göra affärer, både i Sverige och i resten av världen, säger Siros.

Samarbete en förutsättning

I ”Sweden Co-Lab” marknadsförs Sverige som hela världens växthus för innovativa samarbeten. Många smarta samarbeten kommer att demonstreras, med fokus på innovation, hållbarhet, digitalisering och globalisering. ABB finns med i flera demos, exempelvis med roboten YuMi i en demo tillsammans med Ericsson och sex andra företag. Tillsammans med Tetra Pak ska ABB visualisera hur smart industri kommer att utvecklas de närmaste åren och med Stora Enso så visas vilka möjligheter som finns i industrin med energieffektivisering av motorer.

Källa: Business Sweden

– Vi har skapat en fantastisk miljö i den svenska paviljongen. Tillsammans med våra svenska industrikollegor vill vi visa hur våra lösningar bidrar till ett hållbart samhälle. Att samarbete är superviktigt för att lyckas är ett budskap som jag hoppas att vi kommer att förmedla, säger Siros.

Ska göra Sverige stolta

Den 31 mars invigdes mässan med bland andra Angela Merkel och Stefan Löfven på plats.
– Invigningen, som livesändes i tysk TV var något alldeles extra. Våra kunder från världens alla hörn var på plats, och det är en stor ära att få representera Sverige vid en så viktig tidpunkt på en så viktig plattform. Vi har jobbat stenhårt för att göra Sverige stolta!

Text: Lena Bergman

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp