Lösning som optimerar ställverkens effektivitet

Lösning som optimerar ställverkens effektivitet

Ökar ställverkens effektivitet och driftsäkerhet med ABB Ability™ tillståndsövervakning för ställverk (SWICOM) som minskar underhållskostnaderna med så mycket som 30 procent.

Industri 4.0 innebär att övervakning och diagnostik tillmäts allt större betydelse för att förbättra tillförlitligheten och skapa säkrare arbetsplatser. Som en ledande teknikpionjär presenterade ABB en ny lösning för anläggningshälsa vid Hannovermässan. Den optimerar ställverkens prestanda genom att utnyttja realtidsinformation från det elektriska systemet, ABB Ability™ tillståndsbaserad övervakning för ställverk – SWICOM.

Genom övervakning och diagnostik av realtidsinformation om elsystemens hälsotillstånd minskar SWICOM ställverkens underhållskostnader med upp till 30 procent och förhindrar oplanerad stopptid genom att minska felen i kraftprocessen samt ökar säkerheten.

Följderna av uteblivna intäkter på grund av systemfel kan vara betydande, särskilt i tunga industrier.SWICOM bidrar till att öka anläggningarnas livslängd och därmed öka värdet på investeringarna i elsystemet för varje installation.

”Tillståndsbaserad övervakning ökar tillgängligheten och tillförlitligheten i primära och sekundära distributionsnät och är en hjälp att identifiera ett möjligt fel innan det inträffar genom en förebyggande ansats,” säger Alessandro Palin, VD för ABB:s affärsenhet Distribution Solutions.” SWICOM stödjer optimering av underhållsåtgärder för maximal livslängd, även i under tuffa miljö- och driftsförhållanden.SWICOM ökar också säkerheten för personalen påtagligt genom att ställverkets tillstånd kan avläsas utan att panelerna behöver öppnas.”

Realtidsdata ger bättre beslutsunderlag, bättre analysmöjligheter, optimerad drift och ökad kraftnätskvalitet. Med SWICOM kan platschefer och operatörer övervaka anläggningstillgångarnas tillstånd lokalt på en pekskärm med användarvänligt gränssnitt och i en intuitiv mobilapp. Uppkoppling mot ABB Ability™ Asset Health för elektriska system – MyRemoteCare – innebär att anläggningstillgångarna kan ses och följas globalt från vilken plats som helst. 

Lösningen kan användas för både ABB- och OEM-ställverk med IEC 61850-baserad skydd. Med SWICOM installerad i ett nytt ställverk sparar du både tid och besvär med att analysera ställverkets tillstånd. Det är en ytterst kostnadseffektiv lösning eftersom det räcker med en enhet för att stödja en hel uppsättning.

SWICOM passar också in exakt i befintliga ställverksfack när brytarna och reläskydden uppgraderas till IEC 61850-standard. Det är en skalbar lösning till en skalbar kostnad – från i huvudsak övervakning till komplett avancerad prognostisering med datainsamling från reläskydd till tillkommande temperaturgivare och sensorer för partiell urladdning.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp