Circle K stärker sitt elbilsengagemang med laddstationer med hög effekt från ABB

Som första energistationskedja i Norge har Circle K beställt elbilsladdare med hög effekt från ABB.

För Circle K kommer högeffektsladdarna att hjälpa dem att behålla sina kunder när fler och fler går över från bensin- och dieselbilar till elbilar.
För Circle K kommer högeffektsladdarna att hjälpa dem att behålla sina kunder när fler och fler går över från bensin- och dieselbilar till elbilar.

Den norska energistationskedjan Circle K har tecknat ett avtal med ABB om leverans av 175 kW-elbilsladdaren Terra High Power i kombination med 50 kW-elbilsladdaren Terra 54 CJG, som är de mest installerade och tillförlitligaste elbilsladdarna på marknaden idag.

”ABB arbetar målmedvetet med att driva på utvecklingen av infrastrukturen för elfordon. Tillgång till snabb, pålitlig och effektiv elbilsladdning är avgörande om elbilar ska kunna bli ett verkligt alternativ även utanför de större städerna. Circle K har energistationer över hela landet, och genom att satsa på snabbladdare från ABB hjälper de till att sänka tröskeln till valet av elbil", säger Frank Muehlon, som leder ABB:s globala verksamhet för laddinfrastruktur för elfordon.

De nya Terra HP-laddarna erbjuder en framtidssäker lösning. Laddarna kan uppgraderas så att de levererar 350 kW om det behövs.Därmed kommer elbilarna att kunna laddas med tillräckligt med el för att kunna köra 200 kilometer på bara 8 minuters laddning.

Bensinstationer blir energistationer

För Circle K kommer högeffektsladdarna att hjälpa dem att behålla sina kunder när fler och fler går över från bensin- och dieselbilar till elbilar. Medan bilister tidigare var beroende av att hitta en bensinstation för att kunna tanka kan elbilsägarna ladda bilbatterierna nästan var som helst, ofta i kombination med en shoppingtur. För bensinstationerna är det därför viktigt att kunna erbjuda laddning.

Elbilsladdarna, som levererades under april 2019, ingår i ABB Ability™-portföljen, företagets samlade digitala erbjudande för olika branscher med över 210 lösningar. ABB Ability™ levererar webbaserade anslutningsmöjligheter som gör att ägarna av laddningsstationsnäten kan utföra flera olika uppgifter, bland annat fjärrövervakning och konfigurering av stationerna för att lösa eventuella problem som förarna ställs inför. ABB Ability™ möjliggör även service av utrustningen med minimala driftstörningar och flexibilitet att ansluta till valfritt laddningsnät, administrationssystem samt betalnings- eller energihanteringslösning.

ABB är världsledande inom infrastruktur för laddningsstationer, med en installerad bas på nära 1 000 laddningsstationer i Norge, och inom produkter för alla laddningsstandarder. Globalt har ABB sålt fler än 10 000 DC-laddare i över 73 länder, vilket är fler DC-laddare än någon annan tillverkare. ABB erbjuder standardladdare och högeffektsladdare för de flesta tillämpningar i privata och offentliga miljöer. ABB:s elfordonsladdare kombinerar maximal användarsäkerhet med flexibilitet och flera anpassningsalternativ.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp