Per-Olof bjöd Monika på privatvisning i en av världens mest moderna gruvor

Att vara hjälpsam och ge råd till de yngre generationerna är inte självklart för alla – men för Per-Olof var det aldrig tal om något annat när traineen Monika skulle välja karriärsbana.

ABB:s traineeprogram erbjuder en smidig övergång från studier till jobbkarriär – det är också en möjlighet att pröva på många olika områden inom ingenjörsyrket. Just bredden på programmet var något som tilltalade Monika Miljanovic när hon skulle välja traineeprogram.

”Jag valde ABB:s traineeprogram eftersom det är globalt och gav mig möjlighet att testa på flera olika områden. Många traineeprogram har förbestämda fasta placeringar medan du testar olika områden inom företaget, men hos ABB får du själv bestämma vad som blir din fasta placering, oavsett om du varit där under en tidigare praktikperiod eller inte”, säger Monika.

Monikas första gruvbesök blev i en av världens mest moderna gruvor, Garpenberg
Monikas första gruvbesök blev i en av världens mest moderna gruvor, Garpenberg

Efter att ha prövat på olika områden var det dags att välja fast placering, och Monika stod inför ett jobbigt val – projektledning eller produktion? Hjälp med beslutet hittade hon något oväntat hos Per-Olof Persson, som hon stött på under fikarasterna.

”Vi träffades under min första traineeperiod. ’Poppen’ tillhör serviceavdelningen som ligger i samma byggnad som jag jobbade i, så det hände att vi sprang på varandra på kontoret under fikarasterna”, säger Monika.

Att Monika vände sig till Per-Olof var något oväntat då han inte hörde till hennes avdelning, men han slog sig alltjämt gärna ner med Monika för att diskutera hennes framtid.

”Monika velade en del kring vilken väg hon skulle välja, så vi slog oss ner en stund. Jag sa att hon borde välja ett jobb inom produktion, och då valde hon förstås projektledning istället”, säger Per-Olof Persson serviceavtalschef på ABB:s affärsenhet Industrial Automation.

Privatvisning i en av världens mest moderna gruvor

I slutändan blev det tjänst som projektledare inom gruvverksamheten för Monika - trots att hon aldrig suttit sin fot i en gruva. Det här var något som P-O var angelägen att åtgärda och han fixade därför på eget initiativ en privatvisning för Monika i en av världens mest moderna gruvor - Boliden Garpenberg.

Flygbild över Garpenberg
Flygbild över Garpenberg

I Garpenberg bryter man komplexmalm som innehåller bly, zink, koppar, silver och guld och det är också Sveriges äldsta gruvområde som fortfarande är i drift – det är med andra ord en spännande plats för den som vill jobba mot gruvindustrin.

”Jag var där i 1 – 1,5 år för ABB:s räkning och blev sedan ansvarig för serviceavtalsverksamheten. Jag hade alltså bra kontakter i Garpenberg, så jag ringde helt enkelt och sa att vi har en tjej som vill jobba med teknik och det är viktigt att vi får till en bra visning”, säger P-O.

Monika blev både överraskad och glad när P-O ringde och bjöd med henne på en privatvisning. Det slutade i en väldigt lärorik dag. ”Det var häftigt att se alla delar och hur processen gick till från start till slut. Jag vill utvecklas som person och ville öka min kunskaper innan jag klev in i rollen som projektledare. Jag uppskattar verkligen att jag fick den här möjligheten”, säger Monika.

”Ja, alltså att du kommer som nyexaminerad projektledare inom mining och aldrig har sett en gruva är förstås lite bekymmersamt”, fyller Per-Olof skrattande i.

Kunskapsöverföring borde vara en självklarhet

För Per-Olof har det alltid varit självklart att dela med sig av den kunskap han samlat på sig under flera årtiondens arbete och han menar att viljan att hjälpa andra är sprungen ur egna erfarenheter.

”Oavsett kunskap och erfarenhet behöver vi hjälpa varandra. Känslan av ett ’vi’ före ett ’jag’ är viktig för en bra teamkänsla”, säger Monika.
”Oavsett kunskap och erfarenhet behöver vi hjälpa varandra. Känslan av ett ’vi’ före ett ’jag’ är viktig för en bra teamkänsla”, säger Monika.

”Jag hade samma tur som Monika, jag har haft mentorer och chefer som både trott på mig och hjälpt mig. Jag har haft möjlighet att jobba på olika ställen och i olika roller och längs resan har det varit många som tagit hand om och hjälpt mig. Det är alltså pay-back time. Vi har ett ansvar att föra kunskapen vidare”, säger P-O.

Det handlar inte heller bara om kunskapsförmedling, utan om kunskapsutbyte där rutin och nyfikenhet möts.

”P-O har stor kunskap och erfarenhet och som ny kan det vara svårt att veta i vilken ände man ska börja, man står och svävar en aning. Men samtidigt kan jag som ny komma in med nya sätt att se på saker.”

”Oavsett kunskap och erfarenhet behöver vi hjälpa varandra. Det som är enkelt för mig kanske är svårt för någon annan. Man måste dela med sig och lära varandra. Känslan av ett ’vi’ före ett ’jag’ är viktig för en bra teamkänsla”, avslutar Monika.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp