Front verkar för fler robot-och automationsingenjörer

Det är med ett nöjt och stolt leende på läpparna som Daniel Johansson, 22, berättar om att han efter den 2-åriga yrkesutbildningen ”Automations- och robotingenjör”  fått jobb på Front Automation. Daniel var dessutom en av de bästa i sin årgång 2016 när han blev klar. Front knep honom direkt och nu projekterar han hela robotinstallationer till kund, vilket innebär allt från elkonstruktion, mekanisk konstruktion till robotprogrammering och installation hos kund. Dessutom nyligen utnämnd till service- och eftermarknadsansvarig.
-”Det allra bästa med utbildningen var att man fick så mycket praktik under hela utbildningstiden”, tycker Daniel.

Front Automation är extremt nöjda med att ha fått ett extra välbehövligt tillskott av en automationsingenjör inklusive ett par till duktiga nyexaminerade elever sedan starten av denna relativt nya utbildning i Yrkeshögskolans regi. Front Automation har som många andra företag länge haft svårt att få tag på duktiga automationsingenjörer och har på grund av detta börjat engagera sig i och stöttat igångkörningen och underhållet av denna yrkeshögskoleutbildning som finns i Jönköping. Även ett par andra företag är med och sponsrar denna utbildning, såsom ABB, NPB och Husqvarna.

Enligt de ansvariga utbildarna; Martin Will och Samuel Högberg har det varit ett extremt stort intresse för utbildningen och nu sedan det tredje intaget efter starten 2016 är man tvungen att säga nej till många, då man har nästan 100 sökanden till 20 platser. Av den anledningen har man nu bestämt sig för att starta en klass till och totalt 31 elever har nu börjat i den fjärde utbildningsomgången som hade sin första dag den 26 augusti. Det roligaste med att bedriva denna utbildning är när eleverna säger ”Åh vad roligt det här är” menar Martin och Samuel. De tycker att det är fantastiskt kul och inspirerande att jobba med att utbilda robotautomationsingenjörer och, Samuel, utbildningsledare, menar att utmaningen ligger i att hela tiden hålla sig uppdaterad på den senaste tekniken för att kunna göra utbildning rättvisa.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp