ABB lanserar den öppna API-plattformen för att stärka smart hemautomation

ABB lanserar den öppna API-plattformen för att stärka smart hemautomation

Efterfrågan på smart hemautomation ökar och ABB lanserar nu den första riktigt öppna API-plattformen (gränssnitt för applikationsprogrammering) inom den professionella smarta hemsektorn. Plattformen kommer att ge full integrering av elektriska apparater till utvecklare och partners.

Med nästan fem miljoner komponenter i sitt anslutna ABB-free@home®-system som installerats i över 40 länder världen över ligger ABB i framkant inom smart hemautomation. 

ABB har redan etablerade och beprövade samarbeten inom sektorn och bygger nu vidare på sin långa erfarenhet av att bygga partnerskap till förmån för slutanvändarna. ABB använder redan API:erna från Sonos, Signify och Amazon Alexa för att integrera applikationer i ABB-free@home®- och ABB i-bus® KNX-systemen.  

ABB kommer att officiellt certifieras för KNX-integration med Sonos genom ABB i-bus® KNX Busch-ControlTouch®. Som meddelades förra året arbetar ABB också nära med Signify för att kontrollera omgivande belysning genom sina Philips Hue-strömbrytare. Integration av Miele-apparater och B/S/H-enheter via API:t för ABB-free@home® kan förväntas i slutet av 2019.  

Beslutet om att öppna API:t är en följd av framgången för flera nyligen installerade högprofilinstallationer, där integration har använts för att nå framgångsrika resultat. Inom hotellsektorn samarbetade ABB nyligen med Betterspace för att utveckla en anpassad applikation för hotellrumsservice genom integration med ABB-free@home®.  

Betterspace tillhandahåller digitala lösningar från lobbyn till hotellrummet i hotellsektorn, det så kallade 360°-hotellmolnet. Genom att man integrerar data från ABB-free@home®-systemet och ytterligare applikationer i hotellrummet i ett anpassat gränssnitt för surfplatta, kan gästerna enkelt styra alla hotellfunktioner – från belysning till kaffebryggare eller beställning av rumsservice – från en enkel enhet.  

Oliver Iltisberger, chef för ABB:s globala affärsenhet Smart Buildings, kommenterar utvecklingen: ”Med vår öppna API-plattform är vi de första i branschen som helt öppnar upp vår teknik, i samarbete med andra branschaktörer och partners, för att hjälpa konsumenterna.”  

Tillgång till API-plattformen är möjlig via MyBuildings-portalen som drivs av ABB:s molnaktiverade digitala plattform ABB Ability™. 

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är en teknikledare som driver den digitala omställningen av industrier. Med över 130 år av innovation har ABB fyra kundfokuserade, globalt ledande affärsområden: Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation som stöttas av den digitala plattformen ABB Ability™. ABB:s verksamhet Power Grids kommer att avyttras till Hitachi under 2020. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 147 000 medarbetare. www.abb.com

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp