ABB snabbladdar Volvos utsläppsfria elhybridbussar i Belgien

ABB:s snabbladdningssystem ska driva elbussar i ny utsläppsfri zon i Valloniens regionhuvudstad Namur.

ABB ska i samarbete med Volvo Bussar leverera teknik för automatisk snabbladdning av elbussar i stadstrafik i Namur. Projektet är det andra tillsammans med Volvo Bussar.

Elva nya elhybridbussar från Volvo ska rulla inom en ny utsläppsfri zon i stadens centrum. Det nya bussystemet ska enligt plan tas i drift i slutet av 2016. I ABB:s kontrakt ingår också ställverk och ett servicekontrakt.

Istället för att ta in bussarna till en depå och ansluta dem till individuella laddare kommer de att snabbladdas på några minuter när de gör uppehåll vid sina ändstationer. Därmed kan bussarna ha ett mindre och lättare batteripaket, vilket ökar passagerarkapaciteten. En ytterligare fördel är att bussarna kan köra fler rutter, eftersom laddningen går så fort.

"Städer runtom i världen ökar sina investeringar i utsläppsfria trafiksystem för att minska trafikstockningar och förbättra stadsluften", säger Pekka Tiitinen, global chef för ABB:s division Discrete Automation and Motion. "Att kombinera vår teknik för e-mobilitet med samarbetsparter som Volvo Bussar är en del av vår strategi Next Level och förbättrar kvaliteten för resenärer och sänker kostnaderna för kollektivtrafikföretag."

"Elbussar är en kostnadseffektiv lösning för att minska städers problem med dålig luft och buller. Tillsammans med ABB har Volvo ett komplett och konkurrenskraftigt erbjudande till städer runtom i världen som vill ställa om till hållbara kollektivtrafiksystem", säger Håkan Agnevall, vd för Volvo Bussar.

ABB:s teknik för snabbladdning omfattar molnbaserad fjärrövervaktning och styrning samt programuppgradering via nätet, vilket säkerställer snabba svarstider och hög tillgänglighet. Med mer än 3 000 webbanslutna snabbladdare installerade runtom i världen är ABB:s uppkopplingslösningar branschledande i fråga om drifttid.

Om ABB
ABB (www.abb.com) är ett ledande globalt teknikföretag inom kraft och automation. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för kunder inom energi, industri, transport och infrastruktur. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 135 000 medarbetare.

För mer information kontakta:

Media Relations
Antonio Ligi, Sandra Wiesner
Tel: +41 43 317 7111
media.relations@ch.abb.com
ABB Ltd
Affolternstrasse 44
8050 Zurich
Switzerland

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp