ABB utökar sitt sortiment av uppgraderingssatser med smarta effektbrytare

ABB utökar sitt sortiment av uppgraderingssatser med smarta effektbrytare

ABB ser stor efterfrågan på sina unika digitala lösningar för kraft vilka erbjuder snabb uppgradering och leder till optimerade driftskostnader.

ABB adderar fler produkter till sin serie av uppgraderingssatser med Emax 2, som gör att det enkelt och snabbt går att ansluta ett bredare urval av redan installerade ställverk till det molnbaserade ABB Ability™ Electrical Distribution Control System (EDCS).

Giampiero Frisio, VD för ABB:s affärsområde Smart Power säger: ”ABB är ledande inom digitala kraftlösningar, och många anläggningar kan dra nytta av de fördelar våra lösningar erbjuder. Det finns inte något som helt kan jämföras med den direkta uppgraderingssatsen med Emax 2 på marknaden. Den kan monteras i äldre ställverk utan att några modifieringar av anslutningarna och utan att några nya tester behövs. Det är en snabbinstallerad digital plug-and-play-uppgradering.”

Direkta uppgraderingssatser för Emax E1-2-3 IEC finns redan idag, och E4-E6 IEC- och UL-installationer kommer att släppas under 2019.

Med Emax 2 installerad kan enheterna komma åt den molnbaserade ABB Ability ™ EDCS-plattformen för att övervaka, optimera och styra elsystemet. Eftersom det är en molnbaserad lösning kan ABB införa kontinuerliga förbättringar av algoritmerna och introducera nya funktioner.

”Tillståndsbaserat underhåll är det senaste tillskottet till ABB Ability ™  EDCS,” fortsätter Frisio. ”ABB Ability ™ algoritmerna använder data från de inbyggda sensorerna i Emax 2 för att med exakthet förutsäga när underhåll behövs. Vilket gör att man inte behöver göra underhåll på ”rutin”.

Användarna uppmärksammas på eventuella relevanta förändringar i anläggningens status, så att de kan vidta åtgärder innan det uppstår fel. Resultatet är att anläggningarna blir mer tillförlitliga och enklare att hantera.”

ABB:s unika EDCS gör driften 30 % mer effektiv och produktiv och ger maximerade tillgängligheten för nyckelprocesser.

Med plug-and-play-moduler som detekterar och direkt anslutning till molnet, är ABB:s lösning fullt skalbar, möjlighet finns att sköta och övervaka flera anläggningar på distans från valfri plats. Massimo Paganoni, global service manager för ABB:s affärsområde Smart Power säger: ”Enkelheten är det som gör ABB:s innovationer så kraftfulla. Det möjliggör tillståndsbaserat underhåll utan en massa onödig information. Användarna bestämmer hur ofta de vill få uppdateringar om nyckelkomponenternas status i tillägg till proaktiva varningar när någon åtgärd krävs. En webbaserad app svarar snabbt och intuitivt på allt de behöver veta.”

Användare av ABB Ability ™ EDCS kan redan allokera energiförbrukning och kostnader till specifika objekt, vilket hjälper dem att optimera energianvändningen. Databaserade underlag och varningar tas emot via smartphone, läsplatta eller PC. För kritiska processer minskar den molnbaserade lösningen risken för oplanerade avbrott. För installationer i krävande driftsmiljöer är det här en effektiv lösning som underlättar underhållet av anläggningen.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp