ABB presenterar sin senaste utökning av serien med vakuumkontaktorer

ABB presenterar sin senaste utökning av serien med vakuumkontaktorer

ABB har tagit fram en ny vakuumkontaktor för manövrering av laster i mellanspänningsnät.

Kontaktorn passar för en mängd olika tillämpningar som kräver många manövreringar: motorstartare och motorställverk, transformatorer, mjukstartare och metallkapslade kondensatorbanker. Dessutom är ConVac 12kV lämplig för tillämpningar med en isoleringsnivå upp till 42 kV isolationsspänning och är testad för en brytkapacitet på 6 kA.

ConVac erbjuder en snabb lösning för att byta tillbehör eller extra matningsspänningar via plug-and-play-tillbehör. Dessutom gör den installationen enklare och bekvämare med besparingar på upp till 40 procent på anslutningstiden tack vare de elektriska anslutningarnas smidiga kontakter och uttag med den inbyggda terminalboxen. Enheten har ett gemensamt avtryck med 7,2 kV-enheten som optimerar fackdesignen och är enkel att installera tack vare plug-and-play-tillbehören och minskar dessutom den tid som krävs för att tillhandahålla anpassade lösningar med upp till 80 procent.

”ABB siktar på att göra den nya kontaktorlösningen effektivare för kunderna”, säger Alessandro Palin, vd för affärsområdet Distribution Solutions på ABB. ”Våra kunder inom både industrin och elnätsbolagen arbetar kontinuerligt med att optimera investeringar och maximera avkastningen, vilket kräver tillförlitliga och effektiva växlingslösningar.”

Samma funktioner som nyligen blev tillgängliga på ConVac 7,2 kV finns i ConVac 12 kV-versionen. Dessutom uppskattar kunderna följande fördelar som ökar produktens prestanda:

  • Möjlighet att installera kontaktorn i alla vinkelräta positioner, inklusive upp och ned
  • Fördefinierad mekanisk och elektrisk förregling mellan två överliggande kontaktorer
  • Kompatibel med självförsörjning från styrande krafttransformator
  • Liknande övergripande dimensioner som ConVac 7,2 kV och samma placering av uttag och fästpunkter, utrymmeskrav som är upp till 20 procent mindre än andra lösningar på marknaden
  • Enkel anpassning med tillbehör som är gemensam med 7,2 kV-enheten för en användarvänlig lösning för växlingsmotorer, transformatorer och kondensatorbanker
  • Tillförlitlig under extrema förhållanden, från -30 °C till 55 °C
  • Isoleringsnivå upp till 42 kV isolationsspänning

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp