Säkerheten i fokus när ABB-teknik styr skidliftar

Ett par miljoner svenskar åker varje år skidor utför. För att de också ska komma uppför på ett tryggt sätt krävs modern teknik och säkra liftar. Allt fler skidanläggningar väljer därför ACS880 SkiTow från ABB.

ACS880 SkiTow är en energieffektiv och kostnadseffektiv säkerhetslösning som installeras i både nya och äldre släpliftsystem. Lösningen bygger på beprövad och modern ABB-teknik: ACS880-frekvensomriktare som kompletterats med en tilläggsstyrenhet.

– Med SkiTow säkerställer vi en energieffektiv modernisering med säkerheten i fokus, detta i nära samarbete med våra kunder. Produkten har funnits på marknaden under några år men har på senare tid vidareutvecklats för att följa marknadens krav på funktion och säkerhet, säger Håkan Persson, enhetschef Drivsystemservice Sverige.  

Johan Jarefors, El-ansvarig SkiStar Åre är en som valt ACS880 SkiTow tilll sin anläggning.
Johan Jarefors, El-ansvarig SkiStar Åre är en som valt ACS880 SkiTow tilll sin anläggning.

I takt med att lösningen utvecklats har allt fler kunder fått upp ögonen för ACS880 SkiTow. Många svenska skidanläggningar har äldre liftsystem som är i behov av modernisering, och då är ABB:s lösning tilltalande.
– Våra kunder uppskattar att vi fokuserar så mycket på säkerhet. Med SkiTow får de en färdig lösning som är certifierad och typgodkänd för släpliftsystem enligt kraven i linbanedirektivet, säger Thomas Ericsson, teknikchef för ACS880 SkiTow på ABB.  

Enklare för kunden  

Det finns flera tekniska fördelar med ACS880 SkiTow. Den har steglös hastighetsreglering och integrerad övervakning med dubbel skyddskrets för en trygg och säker persontransport. Den moderna lösningen har hög tillförlitlighet, med varvtalsreglerade motorer som kräver mindre underhåll och förbättrar driftsekonomin.     

ACS880 SkiTow är en energieffektiv och kostnadseffektiv säkerhetslösning som installeras i både nya och äldre släpliftsystem.  Foto: Jonas Kullman
ACS880 SkiTow är en energieffektiv och kostnadseffektiv säkerhetslösning som installeras i både nya och äldre släpliftsystem. Foto: Jonas Kullman

På ABB är man väl rustade att möta en ökad efterfrågan från de svenska skidanläggningarna. Fler serviceingenjörer har utbildats för att sköta idrifttagning, och för att göra det enklare för kunderna och samtidigt leverera ännu bättre support så har försäljning och support av ACS880 SkiTow samlats till Drivsystemservice i Sundsvall.

– Här har vi byggt upp mycket kompetens kring SkiTow, så det kommer att bli riktigt bra för våra kunder. Att ABB också finns lokalt över hela landet, med beredskap och tjänster för underhåll, är en trygghet för våra kunder, säger Håkan Näslund, säljare på Drivsystemservice.      

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp