Res tryggt på Mount Rigi, en av de mest spektakulära upplevelserna i Schweiz

Tack vare ABB:s avledare får passagerarna en trygg och säker tågresa med Mount Rigi Railways.

Bland snötäckta alptoppar och idylliska dalar är det inte helt orimligt att Mount Rigi är ett av Schweiz mest spektakulära resmål. Dess häpnadsväckande panoramavyer har flertalet gånger blivit illustrerade av den kända konstnären J.M.W. Turner.

Berget är förhållandevis lågt och enbart 1800 meter över havet, men vackert beläget mellan Zug-sjön, Luzern-sjön och Lauerz-sjön. Det benämns ibland som ”Bergens drottning” och det är även platsen för Europas första bergsbelägna järnväg. 

Mount Rigi Railways är grunden till de alpina järnvägarna i Europa. Järnvägsspåret som sträcker sig från stranden vid Luzern-sjön upp till Mount Rigi’s sluttningar, byggdes redan år 1871 och blev Europas första alpina järnväg.

År 1875 byggdes en ännu mer naturskön sträcka på andra sidan berget, denna gång från Goldau till Rigi. År 1906 var järnvägsnätet helt elektriskt drivet och idag transporterar Mount Rigi Railways mer än 600.000 passagerare om året under ledning av RIGI BAHNEN AG.

De senaste uppgraderingarna av järnvägsspåren genomfördes år 2010-2017 av Furrer Frey AG, ledande operatörer inom järnvägsnät. Som en del av uppgraderingarna har ett säkerhetskoncept baserat på en av ABB:s lösningar installerats på sträckan mellan Goldau Junction och Rigi Kulm. En sträcka på 8,5 kilometer med start på 520 meter över havet till en höjd på 1750 meter över havet.  

Säkerhetsrisker kan förekomma längs ett järnvägsnät

Mount Rigi Railways drivs av likström på 1,500 volt. Det säkerställer en hög nivå av energieffektivitet och underlättar de många start-och-stoppen som sker.

För att undvika så kallad läckström, är spåren installerade på ett isolerat sätt utan fast jordning. Om det mot förmodan skulle ske en olycka och en kontaktledning går sönder och faller ner på spåret, kan högspänning mellan spåret och angränsande metalliska strukturer uppstå, vilket är livshotande om en person skulle vidröra den.  

- Att kontaktledningar går sönder är extremt ovanligt. Men självklart är det mycket farligt om kablarna skulle falla ned på spåret och spänningssätta det, säger Michael Lang, chef för Railway Infrastructure på RIGI BAHNEN AG.

-Men risken kan inte uteslutas till 100% och vår högsta prioritet är passagerarnas säkerhet. 

ABB:s avledare säkerställer människors trygghet

ABB erbjuder en unik lösning som säkerställer människors trygghet likväl skyddar de elektriska ledningarna, en spänningsbegränsande enhet för järnvägsnät. Lösningen har utvecklats i ett kompetenscenter för avledare i Schweiz.

Tack vare en enkel och mekaniskt stark konstruktion kan den spänningsbegränsande enheten installeras i alla miljöer.  

- Furrer Frey AG rekommenderade ABB:s spänningsbegränsade enhet längs Mount Rigi's järnvägsnät vid hållplatser där många passagerare är i rörelse, säger Albin von Rickenbach, projektledare för RIGI BAHNEN AG järnvägsnät.

Om överspänning skulle inträffa i ledningarna, som exempelvis ett kontaktledningsbrott, tillhandahåller den spänningsbegränsande enheten en jordningsväg.

- Detta är en försäkring som vi behöver för våra passagerare vilket understryker vårt budskap om en säker upplevelse på Mount Rigi.  

ABB:s säkerhetbaserade avledare säkerställer en spektakulär upplevelse till Rigi, likt Mark Twain en gång beskrev det “…den charmigaste platsen…för lugn och ro.”

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp