ABB blir global teknikpartner med Sauber Engineering

ABB har inlett ett samarbete – som officiell global teknikpartner med motorsport- och bilspecialisten Sauber Engineering AG – ett företag i Sauber-koncernen. Samarbetet kommer att fokusera på e-mobility och koldioxidneutrala utvecklingsprojekt.

Som en del av samarbetet kommer ABB att installera en toppmodern laddstation med det senaste inom snabbladdningsteknik på Saubers huvudkontor i Hinwil i Schweiz. Detta för att tillgodose företagets växande elbilsflotta. Laddstationen kommer att drivas av de solcellspaneler som är installerade över Sauber-kontorets parkering.

Sauber-koncernen har redan en långvarig teknikrelation med ABB, vars frekvensomriktare styr fläkthastigheten i Sauber Aerodynamiks vindtunnel – en toppmodern vindtunnel som används vid utvecklingen av Sauber Motorsports alla Formula OneTM-bilar. Ytterligare tekniska samarbeten på Sauber-koncernens moderna produktionsanläggning förutses komma att dra nytta av en rad olika ABB-tekniker.

Båda företagen kommer att använda det nya samarbetet till att främja sina egna hållbarhetsmål – ABB med projektet Mission to Zero och Sauber-koncernen med en strävan att minska koldioxidutsläppen och öka energieffektiviten inom alla verksamhetsområden.

Robert Itschner, ABB:s landschef i Schweiz säger: ”Detta är ett enormt spännande samarbete som ger två ikoniska varumärken möjlighet att samarbeta och dela sina förstklassiga tekniker för en utsläppsfri framtid.”

Frédéric Vasseur, koncernchef för Sauber Engineering AG: ”Samarbetet med ABB är en verklig avsiktsförklaring för Sauber Engineering. Vi är stolta över vårt engagemang inom både innovation och hållbarhet och i vårt arbete med ABB kommer vi använda teknik och mänsklig uppfinningsrikedom för att spegla dessa båda viktiga aspekter.”

Christoph Hansen, Director of Technology & Innovation på Sauber Engineering: ”Sauber Engineering ligger i framkant inom innovation och forskning, inte bara vad gäller utveckling av bilar utan inom en rad olika områden. Avtalet med ABB, en gigant på teknikmarknaden, kommer att ge båda företagen en partner som kan stärka den egna kompetensen. Konstruktionen av laddstationen är bara ett första steg i denna relation och jag ser verkligen fram emot att utforska olika vägar där vi kan arbeta och utvecklas tillsammans.”

ABB:s affärsområde Electrification ger med sin strategi Mission to Zero en plan för en hållbar framtid för industri, hem och städer. Genom projekt som ABB:s koldioxidneutrala fabrik som är självförsörjande på energi i Lüdenscheid i Tyskland visar ABB upp en rad tekniker som kan hjälpa till att leverera en grönare och utsläppsfri framtid för alla.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är en teknikledare som driver den digitala omställningen av industrier. Med över 130 år av innovation har ABB fyra kundfokuserade, globalt ledande affärsområden: Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation som stöttas av den digitala plattformen ABB Ability™. ABB:s verksamhet Power Grids kommer att avyttras till Hitachi under 2020. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 144 000 medarbetare.

ABB har nyligen undertecknat ett exklusivt samarbete med biltillverkaren Porsche för att främja e-mobilitet. Som en del av ett avtal i flera nivåer blev ABB officiell partner av TAG Heuer Porsches Formula E-team vid Santiago E-Prix. Porsche-teamet deltar för första året i racing vid ABB FIA Formula E Championship, medan ABB deltar för tredje året som huvudpartner för den första globala helt elektriska racingserien. www.abb.com

Om Sauber-koncernen:

Sauber-koncernen består av tre olika enheter – Sauber Motorsport AG, som driver teamet Formula OneTM, Sauber Engineering AG – som fokuserar på prototyputveckling och additiv tillverkning samt Sauber Aerodynamik AG – som genomför full och skalenlig testning i fabrikens toppmoderna vindtunnel och skapar banbrytande innovationer inom fältet aerodynamik. Företagen samarbetar nära för att dra nytta av 520 dedikerade personers expertis vid huvudkontoret i Hinwil i Schweiz till alla interna och externa projekt. Sedan Sauber grundades 1970 har företaget haft en passion för racing.

I över 45 år har det innovativa schweiziska företaget satt standarder inom design, utveckling och konstruktion av racerbilar till olika racingserier som Formula OneTM, DTM och WEC. Efter den egna debuten i Formula OneTM under 1993 har Sauber Motorsport AG etablerat ett av de få traditionella och privatägda teamen inom sporten. Efter 25 års tävlande i Formula One lanserade företaget 2018 ett långsiktigt samarbete med huvudsponsorn Alfa Romeo och startar i 2020 års tävling under teamnamnet Alfa Romeo Racing ORLEN.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp