Elbilsladdning för alla med ABB:s lösning för hemladdning

I ABB Electrifications ”Mission to Zero” för smarta städer är hållbara lösningar för transporter en nyckelkomponent. Nu presenterar ABB det senaste tillskottet i laddinfrastrukturportföljen.

Under många år har analytiker förutspått att 2020 blir vändpunkten för elfordon, med prognoser att den globala marknadsandelen för elfordon kommer att växa till minst 3 procent under 2020* och accelerera till över 50 procent till 2040**.

ABB är ledande inom laddinfrastruktur med hållbara lösningar för transporter. Nu har ABB tagit ännu ett viktigt steg för att driva på utvecklingen inom området med lanseringen av den nya Terra AC-laddboxen.

Laddboxen är gjord inte bara för att uppfylla det växande kravet på uppkopplad laddning med hög kvalitet både för hem och företag, den är även en möjliggörare för användare av förnybar energi som vill dra nytta av och hantera förbrukningen av sin egen el.

Den nya Terra AC-laddboxen finns tillgänglig i varianter upp till 22 kW för att säkerställa kompatibilitet med elsystem i hem och byggnader världen över. Den erbjuder en säker, smart och hållbar laddningslösning som stödjer ABB Electrifications ”Mission to Zero” för smarta städer, en vision om en utsläppsfri verklighet för alla.

Den görs tillgänglig på utvalda marknader, inklusive Europa, under de närmaste månaderna och finns tillgänglig globalt med start i maj 2020. AC-laddboxen kan beställas via ABB:s partnernätverk.

Frank Muehlon, chef för ABB:s globala verksamhet för infrastrukturlösningar för e-mobility, förklarar: ”Trenderna inom urbanisering, digitalisering och industrialisering gör tillsammans att vi ser betydande förändringar i vårt sätt att resa. Vi har redan en marknadsledande position inom DC-snabbladdning och såg möjligheten att utgå från den erfarenheten för att utveckla en AC-lösning som ändrar spelreglerna för laddning i hem eller företag.

”Terra AC-laddboxen är lätt att installera och använda och integreras sömlöst, passar dagens konsumenter med en digital livsstil och ger dem möjlighet att effektivt hantera sin energianvändning och bidra till ett grönare samhälle.”

Terra AC-laddboxen möjliggör konfiguration och programvaruuppdateringar via en dedikerad app eller via fjärranslutning i molnet. Det ger stor flexibilitet och maximerar driftstid och effektivitet.

Varje laddare är också utrustad med en smart energimätare som kan integreras med energy management-system för smarta byggnader, vilket tillåter dynamiska lastbalanseringsfunktioner. Det gör det möjligt för användare att justera laddningseffekten utifrån vad som finns tillgängligt för stunden för att därigenom maximera laddningsström och vara kostnadseffektiv.

Ytterligare fördelar med Terra AC-laddboxen:

Kvalitet med högt värde

  • Brett utbud av anslutningsalternativ inklusive Wifi, Bluetooth och Ethernet
  • Den utrymmesbesparande designen gör det möjligt att installera den sömlöst på en vägg eller piedestal, som rymmer två laddare rygg mot rygg
  • Med många olika tillgängliga anslutningar är Terra AC-laddboxen kompatibel med de flesta elfordon
  • Dammsäker och vattenskyddad i svåra väderförhållanden vilket förbättrar driftstid och produktens livslängd

Framtidssäkrad flexibilitet

  • Redo för framtiden med enkel programvara som uppdateras via användarappen
  • Förenklad autentisering via antingen RFID eller appen ger flexibilitet för publik användning
  • Integreras sömlöst med ABB:s kompletterande lösningar för fastighetsautomation

Säkerhet och skydd

  • Utvärderad och testad av oberoende tredjepart för att uppfylla de högt ställda säkerhetsstandarderna
  • Strömbegränsningsskydd förhindrar onödig frånkoppling och överström i installationen
  • Integrerat jordfels- och överspänningsskydd skyddar både användaren och bilen

ABB är världsledande inom laddinfrastruktur för elfordon och erbjuder ett komplett utbud av laddnings- och elektrifieringslösningar för elbilar, el- och hybridbussar samt för fartyg och järnvägar. ABB fick nyligen utmärkelsen ”Global E-mobility Leader 2019” för sitt åtagande att stödja och utöka framtidens smarta och hållbara transporter.

Sedan januari 2018 har ABB varit huvudpartner för ABB FIA Formel E Championship – världens enda globala helt elektriska racingserie. Mästerskapet visar upp spjutspetsutvecklingen i en konkurrensmässig miljö, som hjälper till att driva på utvecklingen inom e-mobilitetstekniken.

* LMC Global Light Vehicle Sales update 2019

** BNEF’s Electric Vehicle Outlook 2019

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är en teknikledare som driver den digitala omställningen av industrier. Med över 130 år av innovation har ABB fyra kundfokuserade, globalt ledande affärsområden: Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation som stöttas av den digitala plattformen ABB Ability™. ABB:s verksamhet Power Grids kommer att avyttras till Hitachi under 2020. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 144 000 medarbetare. www.abb.com.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp