Nytt sortiment av kopplingsur från ABB ger upp till 50 procent i energibesparingar

ABB har förbättrat sitt sortiment av digitala och analoga kopplingsur och har lanserat en intuitiv applikation för att ge större kontroll över energianvändningen i bostäder, flerbostadshus och kommersiella byggnader.

Ökad komfort och energibesparingar i bostäder samt kommersiella och industriella byggnader kommer att bli enklare och mer effektivt med lanseringen av ABB:s förnyade sortiment av digitala och analoga kopplingsur. Med en av ABB:s Smart Cities Mission to Zero-lösningar, kommer sortimentet att stödja arbetet för ett mer hållbart samhälle idag och i framtiden. 

center

De nya digitala och analoga kopplingsuren gör det möjligt att kontrollera belysning, uppvärmning, ventilation och bevattning med dagliga, vecko- eller årliga scheman, så att energi kan slås på och av enligt öppettider, soluppgångar och solnedgångar, helgdagar eller semesterdatum.  

”ABB söker alltid efter sätt att leverera pålitlig energi till våra kunder. I tider med ökad energiförbrukning och brist på resurser har energihantering blivit centralt i våra liv. Genom att ge större flexibilitet och kontroll med digitala och analoga kopplingsur ger vi människor verktygen att endast använda energi när och där det behövs, så att värmen automatiskt stängs av och lamporna slocknar när arbetsdagen är slut”, förklarar Piero-Giorgio Schiannini, Global Product Group Manager Energy Distribution. 

Möjligheten att styra en enda eller grupper av laster gör ABB:s serie digitala kopplingsur perfekta för användning i kommersiella byggnader. Beroende på applikation och automatiseringsnivå som används i den totala lösningen kan en energibesparing på upp till 50 procent uppnås.  

Parallellt med förnyelsen av sortimentet har ABB lanserat en intuitiv applikation för iOS- och Android-smartphones för att minska idrifttagningstiden för digitala kopplingsur med upp till 80 procent. Den nya appen ger användare större kontroll över smart funktionalitet för att minska onödig användning av energi och effektivt hantera energianvändning i hem och kommersiella byggnader.  

Appen är Bluetooth-aktiverad och är utformad för enkel konfiguration och visualisering av ABB:s digitala kopplingsur. Nya program kan enkelt skapas och överföras från en enhet till en annan. Användare kan också ändra nyckelinställningar, såsom datum, tid och plats och aktivera slumpmässiga- och cykelfunktioner. De kan visa parametrar och manuellt styra reläutgångar via LCD-skärmen och ett inbyggt internt batteri håller verksamheten igång även vid strömavbrott.  

Det uppdaterade erbjudandet av kopplingsur och appen är idealiska för flera applikationer, från att automatiskt aktivera ett bevattningssystem i en offentlig park, till stängning och öppning av fönsterluckor vid definierade tider på dagen. Tack vare en kanalförlängning som gör att den årliga tidsomkopplaren kan styra upp till åtta reläer kan användare också kontrollera belysningssystem i flera rum från sin handhållna enhet.  

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är en teknikledare som driver den digitala omställningen av industrier. Med över 130 år av innovation har ABB fyra kundfokuserade, globalt ledande affärsområden: Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation som stöttas av den digitala plattformen ABB Ability™. ABB:s verksamhet Power Grids kommer att avyttras till Hitachi under 2020. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 144 000 medarbetare. www.abb.com.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp