Aktorer från ABB för nästa generations växling

Efter den framgångsrika lanseringen av kompakta kombiaktorer 2019 har portföljen ytterligare utökats med nya standard- och professionella versioner för att erbjuda det bredaste sortimentet på marknaden.

Serien ABB i-bus®  KNX aktorer
Serien ABB i-bus® KNX aktorer
center

Oliver Iltisberger, chef för ABB:s affärsenhet Smart Buildings  säger ”Vår huvudprioritet är att se till att våra tekniklösningar är möjliggörare för våra kunder. De måste vara användarvänliga men ännu viktigare, när vi fortsätter med vårt Smart Cities 'Mission to Zero’-initiativ, måste de också optimera energianvändningen. Därför har vi utökat vårt sortiment till att erbjuda tre olika alternativ - från kombi för bostadsinstallationer där utrymmet är viktigast, till våra senaste standard-och professionella versioner för att erbjuda det mest omfattande urvalet på marknaden.”  

Den nya serien ABB i-bus®  KNX standardaktorer erbjuder det största och mest universellt använda urvalet av komponenter för att täcka alla standardväxlingskrav i dagens kommersiella projekt. Med ett brett utbud av enheter tillgängliga med olika utgångar, från 2- till 12-kanaliga, kan man nu hitta en aktor som är perfekt för varje  applikation, vilket ger ytterligare kostnadsbesparingar för fördelningscentralen.  

ABB i-bus®  KNX standardaktor
ABB i-bus® KNX standardaktor
center

Dessa 12 enheter är idealiska för användning i moderna byggnader och ger kostnadseffektiv och tidsbesparande driftsättning, med mallsidor och centrala funktioner för alla utgångar. Skruvhuvudplintar gör installationen enkel och inga verktyg krävs för montering och demontering av DIN-skena.  

ABB i-bus® KNX professionella aktorer erbjuder enheter med hög lastkapacitet och förbättrad funktionalitet för energihantering och är idealiska för användning i avancerade applikationer. Serien är lämplig för stora som små kommersiella projekt och inkluderar åtta aktorer, konstruerade för pålitlig växling av höga och kapacitiva laster på upp till 20 A C-belastning.  

ABB:s engagemang för att optimera energiförbrukningen har resulterat i serien med professionella aktorer som har fyra förbättrade funktioner för mätning, övervakning, förbrukning och hantering. Detta ger total transparens över energiförbrukning och tillgänglighet på den lägsta nivån, så att flödena kan kontrolleras utan förlust av tillgänglighet, funktion eller komfort.  

När professionella aktorer är parametrerade kan de programmeras med olika inställningar eller scenarier för att se till att de använder energin på det mest effektiva sättet. Till exempel kan lampor släckas när de inte behövs för att minska onödig energianvändning och i slutändan undvika högre kostnader. Alternativt kan viss belastning stängas av när batteribaserad el används för att minska energin från nätet.  

ABB i-bus® KNX professionell aktor
ABB i-bus® KNX professionell aktor
center

”Vi söker ständigt efter sätt att hjälpa kunderna att öka komforten och mångsidigheten utan att äventyra upplevelsen. Med dessa senaste tillägg till vårt sortiment för aktorer, erbjuder vi nu den mest omfattande portföljen på marknaden, med en lösning för alla typer av byggnader. Ännu viktigare är att vi erbjuder de verktyg som behövs för att säkerställa att byggnader bara använder energi när och var de behöver den,” tillägger Oliver Iltisberger.  

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är en teknikledare som driver den digitala omställningen av industrier. Med över 130 år av innovation har ABB fyra kundfokuserade, globalt ledande affärsområden: Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation som stöttas av den digitala plattformen ABB Ability™. ABB:s verksamhet Power Grids kommer att avyttras till Hitachi under 2020. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 144 000 medarbetare. www.abb.com.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp