ABB deltar i Circular Initiative för att ta fram cirkulära lösningar för ett hållbart samhälle

En majoritet av svenska folket förväntar sig att tillverkare använder återvunnet material i sina produkter. Det visar en undersökning som Kantar Sifo har genomfört på uppdrag av Circular Initiative.

Att gå från en linjär till en cirkulär ekonomi kräver att fler material återvinns och används i tillverkningen av nya produkter. Den nya Kantar/Sifoundersökningen visar att svenska folket har en positiv inställning till återvunna material. 92 procent uppger att de förväntar sig att tillverkare använder mer återvunnet material i sina produkter. 57 procent uppger samtidigt att de är beredda att betala extra för produkter som är tillverkade med återvunna material. Undersökningen är genomförd på uppdrag av Circular Initiative, ett samarbetsforum för svensk Industri som etablerades förra året.  

Undersökningen visar också att majoriteten anser att det är just företagen som ska driva förändringen. 67 procent tycker att det är företagen som har den största rollen när det gäller att öka användningen av återvunna material. Bara 24 procent tycker att politiker har den viktigaste rollen.  

"Det är tydligt att vi med gemensamma krafter måste samarbeta för att skapa en hållbar framtid för kommande generationer. Genom att vara innovativa och utnyttja den kreativitet som finns har den tillverkande industrin stora möjligheter att bryta ny mark och skapa fler loopar för återvinning av material i samhället. Med den höga nivån av teknik och kompetens som vi har i Sverige har vi mycket goda förutsättningar att bli mer cirkulära”, säger Dennis Helfridsson, vd för ABB AB.

Läs hela pressmeddelandet här.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp