ElectriCitys resultat visar vägen framåt

I Göteborg pågår ett spännande samarbete. Aktörer från industrin, forskning och samhälle utvecklar, testar och demonstrerar nya lösningar för framtidens elektrifierade transporter. Samarbetet kallas ElectriCity och ABB är en av 16 samarbetspartners. Nu publicerar ElectriCity en ny rapport där du kan läsa om hur organisationen använder sina lärdomar i arbetet för en fortsatt elektrifiering för ett hållbart samhälle.

Sedan starten 2015 har ElectriCitys arbete lett till nya samarbeten, upphandlingar och vidare forskning. Demoarenorna har utökats, precis som arbetet med att tillvarata de positiva effekter den renare och tystare elektrifieringen innebär. Stora upphandlingar har genomförts av elbussar till Göteborg. Med start 2020 kommer 157 nya elbussar att börja rulla på Göteborgs, Mölndals och Partilles gator, drivna av laddinfrastrukturlösningar från ABB. ElectriCitys arbete som började med tester av elektrifierad busstrafik i en begränsad skala inom en demoarena har nu svällt till fullt elektrifierade busslinjer.

Ny rapport ute!

Fullskalig helelektrifierad busstrafik på flera linjer i Göteborg, upphandlingar av ett rekordstort antal elbussar och otaliga tester. Men också breddat scope med bland annat elektrifiering av sjötrafik och byggarbetsplatser, luftkvalitetsstudier och samhällsplanering. Det är några av resultaten som kommit ur ElectriCity-samarbetet. Ta del av resultat och lärdomar genom att läsa ElectriCitys nya statusrapport här.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp