ABB och Green.TV introducerar löfteskampanj för att köra eldrivet

En månad före det globala firandet av E-mobility, genom World EV Day, uppmuntras konsumenter att lägga ett online-löfte om att deras nästa bil kommer att vara eldriven.

Den första World EV Day, som lanseras av ABB och Green.TV, kommer att vara en global hyllning av E-mobility. World EV Day, som vänder sig till nuvarande och blivande förare av elfordon, är utformad för att skapa ökad konsumentmedvetenhet om fördelarna med elbilen.

Genom initiativet uppmuntras nu förare att ge ett löfte om att deras nästa bil kommer vara ett elfordon. Detta är en konkret demonstration av hur World EV Day uppmärksammar den avgörande roll som elfordon spelar för att driva fram hållbar transport.

Frank Muehlon, chef för ABB:s globala verksamhet för laddningsinfrastruktur för elfordon, säger: ”Som en del av ABB Electrifications Mission to Zero, har vi åtagit oss att möjliggöra ett renare och grönare samhälle för alla. World EV Day fokuserar på behovet av ökad användning av elfordon, och vi hoppas att denna kampanj kommer att hjälpa till att starta en global rörelse som kommer att stödja en framtid av nollutsläpp."

Som global ledare inom E-Mobility är ABB engagerad i att driva innovation inom området och stödja ökad användning av elfordon. ABB har oöverträffad expertis inom elektrifiering och har sålt mer än 14 000 DC-snabbladdare i mer än 80 länder. ABB har nyligen mottagit utmärkelsen Global E-Mobility Leader 2019 för sin roll att stödja den internationella anpassningen till hållbara transportlösningar.

Ade Thomas, grundare av medieföretaget Green.TV säger: ”Vi vill försäkra oss om att World EV Day belyser de viktiga frågorna om klimatförändringar och luftkvalitet, och vi ber alla att bidra för en hållbar framtid genom att köra elektriskt”.

World EV Day samarbetar med andra partners och ledare inom e-mobilitetssektorn för att bygga en internationell e-mobilitetsrörelse.

Ytterligare partners inkluderar, Mahindra Electric Mobility, som tillverkar elfordon och relaterad teknik, Polestar, en elfordonstillverkare, SSE, en av de ”stora sex” energiföretagen i Storbritannien, och NIO, en kinesisk tillverkare av elfordon.

Kommer din nästa bil vara eldriven? För att lägga online-löftet, gå in på: www.worldevday.org/ev-pledge

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom banbrytande ingenjörskonst där mjukvara kopplas samman med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 110 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 10 augusti 2020, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp