Ladda upp för en framtid med el

Förare från över 60 länder har lagt ett löfte om att byta till ett elfordon tack vare eventet World EV Day (den 9 september).

Löfteskampanjen, som lanserats online av ABB och Green.TV inför World EV Day, uppmuntrar förare att ta fasta på den avgörande roll som elfordon spelar för att driva fram hållbar transport genom att utlova att deras nästa bil kommer att vara eldriven.

Resultaten hittills indikerar redan vilka länder som sitter i förarsätet när det gäller att vidta åtgärder. Storbritannien leder för närvarande racet med 29 procent av registreringarna. Indien följer efter med 13 procent tätt följt av USA med 11 procent.

ABB:s övergripande samarbete med World EV Day förstärker företagets befintliga huvudsponsorskap för ABB FIA Formula E Championship – världens första globala helt elektriska racingserie. ABB Formula E har som syfte att driva på e-mobiliteten genom att snabba upp innovationen i en konkurrensutsatt miljö.

Tarak Mehta, chef för ABB Electrification, kommenterar: ”Idag är en viktig milstolpe för e-mobiliteten i och med världens första EV Day. Som huvudpartner är ABB mycket glada över att se så många personer över hela världen som vidtar positiva åtgärder genom att underteckna kampanjen.”

”Vi på ABB är engagerade i att inspirera förare till en hållbar framtid med el. Därför har vi på ABB lanserat ett pilotprogram för elektrifiering av fordonsflottan med start i Storbritannien och andra länder som Nederländerna står redo att följa efter.”

World EV Day har lockat många partners och branschledare att fira de framsteg som gjorts inom e-mobilitet och de allt större satsningarna att bygga upp ett starkare stöd för elbilar. Det har hållits virtuella seminarier om ämnen som gör skillnad, inklusive ”Green Recovery” och marknadsföring av elfordon. Onlineeventet utgör genom sociala medier och webbportalen Worldevday.org ett värdefullt nav för e-mobilitetsresurser och insikter som kan driva fram en framtid med el.

Ade Thomas, grundare av Green.TV säger: ”Den snabba övergången till elektrifierad, hållbar mobilitet har aldrig varit viktigare. Med World EV Day hoppas vi att vi hjälper till att stimulera och lyfta fram behovet att minska koldioxidutsläppen inom transport och att vi uppmuntrar alla att se eldrift som ett sätt att fortsätta bygga upp välståndet, möjliggöra tillgänglighet och leverera en hållbar livsstil.”

Som global ledare inom e-mobilitet satsar ABB på att främja innovation i sektorn och stötta ett större användande av elfordon. ABB har oöverträffad expertis inom elektrifiering och har sålt fler än 14 000 snabbladdare för likström i över 80 länder. ABB mottog nyligen priset Global E-mobility Leader 2019 för sin roll att stötta det internationella införandet av hållbara transportlösningar.

Det är inte för sent att underteckna löfteskampanjen. Gå in på: www.worldevday.org/ev-pledge. Kampanjen förstärks ytterligare på World EV Day med event som partners och supporters står för. Ytterligare uppdateringar om registreringarna kommer.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom banbrytande ingenjörskonst där mjukvara kopplas samman med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 110 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp