ABB-motor krossar allt motstånd

35 ton ren muskelkraft från ABB ger miljön en hjälpande hand när Stena Recycling omvandlar allt från gamla bilar, cyklar och elektroniskt skrot till nya resurser av hög kvalitet och värde.

Fyra sekunder. Så kort tid har den enorma fragmenteringskvarnen på Stena Recycling i Grenå, Danmark på sig att krossa en bil och "spotta" ut den i 10x10 cm bitar. Det är en prestation som kräver en tung och solid utrustning plus en väldigt stor motor med massor av rå muskelkraft. Som ABB-motorn på 35 ton som tyst maler från morgon till kväll för att driva kvarnen med den krossande hammaren.

- Stena Recycling har 19 avdelningar runt om i Danmark, där vi samlar in, sorterar och bearbetar avfall ordentligt så att det kan bli nya produkter eller nya resurser. Här i Grenå hanterar vi dagligen cirka 1 000 ton järn och metall, säger Jan Hoveling, som är produktionschef och chef för 30 anställda.

Lastbilstrafiken och lossningen av ett fartyg vid kajen understryker produktionschefens ord. Det hela illustreras ytterligare av alla kranar som i en nästan graciös balett vänder och svänger den ena griparmen efter den andra i en ändlös ström - med det enda syftet att mata den omättliga och allätande kvarnen i slutet av ett långt transportband.

  • Fragmenteringskvarnen - vid Stena Recycling drivs av en 35 ton tung ABB-motor. Kylaren högst upp utgör hälften av den totala volymen. Det säger lite om den enorma mängd energi som krävs för att krossa, till exempel en bil på fyra sekunder.
  • Kranar och grävmaskiner hanterar cirka 1000 ton metallskrot vid Stena Recycling i Grenå varje dag.
  • Produktionschef Jan Hoveling (till vänster), tillsammans med ABB: s försäljningsingenjör Christian Vestergaard, inspekterar den 35 ton elektriska reservmotorn vid Stena Recycling.

- Fragmenteringskvarnen har en central roll i delningsprocessen. Det är förutsättningen för råmaterialet att börja resan mot allt mindre och mindre fraktioner, som längs vägen passerar magneter, över skakande bord och fläktar för att så småningom hamna som en värdefull, raffinerad produkt, redo att gå in i en ny cykel, förklarar Jan Hoveling.

Anläggningen på Stena Recycling gör en extra fin sortering av materialet som finns kvar när de rena metallbitarna har sorterats. Restmaterialet (SLF) består av bland annat av skumgummi, textilier, trä och små fragment av plast och metall. Det brukade gå till deponi, men genom att ytterligare raffinera - och återvinna den mängd metall som faktiskt finns i restprodukten, blir det mindre mängd deponi i framtiden. 

- Vi investerar i teknik och optimerar våra processer hela tiden, säger Jan Hoveling och tillägger att det ligger i vårt DNA att hitta de dolda värdena i alla typer av avfall vi får från samhället.

Driftstopp är kostsamt

Fragmenteingskvarnen är avgörande för flödet vid Stena Recycling. Med ett mottagandet av 1000 ton avfall om dagen tar det inte lång tid för högar att förvandlas till berg om det stora maskineriet blir stillastående.

- Utan att gå in i detaljer kan jag avslöja att vi snabbt talar om miljoner om vi får ett haveri på kvarnen om den står still för länge men naturligtvis har vi en plan B, förklarar Jan Hoveling.

Han visar vägen till ett närliggande lager, där plan B visar sig vara innehållet i två stora transportlådor: en helt ny reservmotor för kvarnen i händelse av haveri.

- Den byggdes av ABB i Sydafrika och det var ett års leveranstid för den, eftersom den är unik på alla sätt. Bara storleken indikerar att det inte är en standardartikel som du bara tar ner från en hylla i lagret. Ja, nu finns det i lager här, kan man säga - och här kan den stå oanvänd i flera år, för det betyder att den nuvarande fortfarande är igång, säger Jan Hoveling med eftertryck. Den stora elmotorn och tillhörande kylenhet lagras i två olika lådor som är förseglade mot damm. För att hedra fotografen avlägsnas den tunga plasten runt motorn.

- Känner du värmen när vi skär ett hål i plasten? Vi har en liten värmare som står längst ner i lådan för att skydda den från fukt, säger Jan Hoveling till ABB: s försäljningsingenjör Christian Vestergaard, som hjälper till att hålla hjulen - och inte minst motorerna - igång vid Stena Recycling. Christian Vestergaard nickar innan han och Jan Hoveling fördjupar sig i detaljerna för den enorma elmotorn.

Motorn ger en effekt på 3000 kW vid en matningsspänning på 15 kV. Motorn har ett lågt varvtal och ett extremt kraftfullt vridmoment som säkerställer att kvarnen presterar på max och krossar allt motstånd, bokstavligt.

Elmotorer återvinns

ABB och Stena Recycling - samarbetar om återvinning av uttjänta elmotorer i Sverige. Det beräknas att återvinning av aluminium, koppar och järn från de förbrukade elmotorerna kommer att leda till en energibesparing på mellan 75 och 95 procent genom att materialet från elmotorerna kan återanvändas. Partnerskapet mellan ABB och Stena Recycling kommer från Circular Initiative, som sedan våren 2019 har varit utgångspunkten för konkreta lösningar för cirkulära materialflöden i svensk tillverkningsindustri.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp