Robot från ABB skapar hållbara möbler

Genom en innovativ tillämpning tillverkar en ABB-robot möbler av skräp.

Den otroliga mängden 640 000 ton fiskenät dumpas i havet varje år. Ytterligare 150 miljoner ton skräp flyter runt i världens hav.

I ett banbrytande projekt har det svenska, hållbarhetsfokuserade, designföretaget Sculptur förvandlat näten och plastskräpet till möbler genom att använda en speciellt anpassad robot från ABB. Industriroboten fungerar som en avancerad 3D-printer.

Eftersom roboten kan applicera formsprutningen av plasten från vilken vinkel som helst är den vida överlägsen traditionella 3D-printers och hjälper till att spara ungefär 50 procent av det nödvändiga grundmaterialet. ABB:s programvara för simulering och offlineprogrammering, RobotStudio, ger en komplett digital tvilling av och en nyutvecklad tilläggsfunktion för 3D-printing säkerställer att roboten kan programmeras på bara några få minuter. En komplett designmöbel kan tillverkas på under två timmar.

Sculptur och ABB har samma syn att man, genom att använda återvunna produkter och den allra senaste tekniken, tillsammans kan göra världen till en bättre och mer hållbar plats.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp