ABB ska sänka kostnaderna och öka värdet på kapitalprojekt med ABB:s Adaptive Execution™-erbjudande

  • ABB introducerar en ny och smidig metod för att genomföra industriella
    projekt, vilket hjälper energikunder att anpassa sig till utmanande marknadsförhållanden
  • Upp till 40 procents minskning av investeringarna förväntas, samtidigt som leveranstiderna ska kunna komprimeras med upp till 30 procent

ABB Adaptive Execution™ integrerar expertteam, ny teknik, smidiga processer, delade lärdomar och beprövade metoder i ett enda strömlinjeformat projektgenomförande för alla intressenter som är involverade i större kapitalinvesteringsprojekt.

Inom energisektorn är det inte ovanligt att stora kapitalprojekt överskrider budgeten betydligt och ger upphov till omfattande förseningar. ABB Adaptive Execution™ åtgärdar stora effektivitetsbrister som leder till överskridande av kostnader och leveranstider. Metoden möjliggör större synlighet i alla lager i ett projekt, vilket ger betydande förbättringar av projektvärden inom energisektorn. Med digitalisering och samarbete i centrum förväntas Adaptive Execution™ minska automatiseringsrelaterade investeringar med upp till 40 procent samt komprimera leveranstiden med upp till 30 procent och antalet starttimmar med upp till 40 procent.

Med hjälp av virtualisering tar Adaptive Execution™ bort behovet av konstruktion på plats och minskar den fysiska hårdvaran som krävs för ett kontroll- och automatiseringssystem. Genom att koppla bort hårdvara och mjukvara minskar Adaptive Execution™ tiden och de totala installationskostnaderna, vilket reducerar antalet arbetstimmar som spenderas på installation, idrifttagning och testning med upp till 85 procent.

Peter Terwiesch, chef för ABB Industrial Automation, säger: ”2020 har varit ett år med störningar i den globala energibranschen. Med sjunkande oljepriser, utmaningar som orsakas av de nuvarande nedstängningarna och den ökande efterfrågan på hållbara energiinvesteringar letar företagen efter nya sätt att minska kostnader, leveranstider och risker i större projekt i denna situation med låga kapitalkostnader. ABB Adaptive Execution™ nyttjar framstegen inom digitalisering och svarar på detta behov och gör det möjligt för kapitalprojekt att växa och frodas i den nya vardagen.”

Genom att nyttja effektiv modulär design i kombination med standardiserade, repeterbara processer och delad och effektiv användning av infrastruktur, verktyg och resurser, centraliserar ABB Adaptive Execution™ samarbetet mellan alla projektintressenter - från starten av ett projekt till det framgångsrika slutförandet.

Brandon Spencer, vd för ABB Energy Industries kommenterar: ”Adaptive Execution kommer att förändra sättet som kunder, Engineering Procurement Construction (EPC)-entreprenörer och leverantörer interagerar. Vi kan skapa bättre affärsvärde för våra kunder genom att skapa en miljö där alla kan göra sin egen del med självförtroende och ge leveransgrupper möjlighet att uppnå mer på kortare tid. Detta är nyckeln till en övergripande projektsuccé.”

ABB är värd för ett virtuellt kundevenemang och en presskonferens för att markera den globala lanseringen av ABB Adaptive Execution™ den 20 oktober från kl. 15.00 till 16.30. Josh Linkner, teknisk entreprenör, riskkapitalist och New York Times-bästsäljande författare kommer att vara gästtalare vid evenemanget.

Alla som deltar får exklusiv tillgång till ABB Adaptive Execution™ Virtual Lab och kommer att uppleva kärnattributen i lösningen: Vision; Effektivitet; Samarbete; Smidighet och effektivitet; i virtuella poddar. Om du vill delta kan du registrera dig här https://new.abb.com/oil-and-gas/events/events-in-2020/abb-adaptive-execution-media-event/

ABB Industrial Automation ABB:s affärsområde Industrial Automation erbjuder ett brett utbud av produkter, system och lösningar för kunder inom process- och hybridindustrier. Det innefattar industrispecifika tjänster liksom mätningar och analyser, marina tillämpningar och turboladdningslösningar. ABB:s affärsområde Industrial Automation är nummer 2 på den globala marknaden. Med ett djupt domänkunnande, erfarenhet och expertis hjälper ABB Industrial Automation kunder att öka sin konkurrenskraft, förbättra avkastningen på investeringar och bedriva en säker, smart och hållbar verksamhet.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom banbrytande ingenjörskonst där mjukvara kopplas samman med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 110 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat den 20 oktober 2020, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp