ABB utökar e-mobilitetsverksamheten: VW Commercial Vehicles tar 800 industrirobotar i drift för att tillverka nya elfordon

Leveransen av 800 högpresterande industrirobotar från ABB kommer att stödja Volkswagen Commercial Vehicles i företagets övergång till e-mobilitet.

ABB har fått en order på 800 industrirobotar från Volkswagen Commercial Vehicles för att stödja produktionen av en ny generation elbilar vid dess fabrik i Hannover i Tyskland.

Volkswagen Commercial Vehicles moderniserar sin fabrik i Hannover och installerar toppmoderna anläggningar för att tillverka den helelektriska skåpbilen ID. Buzz, som börjar produceras 2022. ABB:s robotar kommer att installeras i verkstaden för att utföra flera olika karossmonteringsuppgifter.

“Vi är glada över att kunna utöka vår långvariga affärsrelation med Volkswagen genom att stödja deras expansion till e-mobilitet. ABB:s robotlösningar kommer ge Volkswagens produktionsprocesser nya nivåer av flexibilitet för att hjälpa dem att anpassa sig till trender och förändrade kundkrav”, säger Sami Atiya, chef för ABB Robotics & Discrete Automation. ”Den omfattande expansionen av EV-segmentet kräver nya och innovativa tillverkningslösningar. Med vår stora erfarenhet inom denna sektor hjälper vi våra bilkunder att bemästra denna viktiga och strategiska övergång till mer hållbara transporter.”

Utöver robotarna och den applikationsspecifika utrustningen erbjuder ABB även standardiserade tillverkningsceller för fordonsindustrin samt design, planering och implementering av kompletta produktionslinor. Genom plattformen ABB Ability™ har kunderna också möjlighet att dra nytta av olika digitala tjänster, inklusive processoptimering, hantering av robotflottor och prediktivt underhåll.

ABB har i år lanserat en rad nya innovativa tekniker som stöder biltillverkare i att öka produktiviteten och förbättra deras miljöprestanda, till exempel genom lösningen PixelPaint för kundanpassad fordonsmålning. PixelPaint använder ett bläckstrålehuvud för att eliminera översprutning vilket säkerställer att tvåtonig färg och individuell design kan appliceras på en gång, utan maskering och avmaskering. Detta minskar cykeltiderna med cirka 50 procent och förbättrar hållbarheten då 100 procent av färgen appliceras på karossen. Läs mer om PixelPaint här.

ABB kommer att leverera 800 industrirobotar till Volkswagen Commercial Vehicles fabrik i Hannover i Tyskland, där de huvudsakligen kommer att användas för att bygga den nya elektriska skåpbilen ID. BUZZ.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom banbrytande ingenjörskonst där mjukvara kopplas samman med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 110 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

ABB Robotics & Discrete Automation är en pionjär inom robotik, maskinautomation och digitala tjänster som erbjuder innovativa lösningar för en mängd olika branscher från fordon och elektronik till logistik. Som en av världens ledande leverantörer av robotar och maskinautomation har vi levererat över 400 000 robotlösningar. Vi hjälper våra kunder i alla storlekar att förbättra sin produktivitet, flexibilitet och effektivitet samt att förbättra produktkvaliteten. Vi stöttar deras övergång mot den uppkopplade och samarbetande framtidsfabriken. ABB Robotics & Discrete Automation har över 10 000 medarbetare på över 100 platser i över 53 länder. www.abb.com/robotics

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat den 21 oktober 2020, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp