ABB inleder samarbete med Forescout för att utvidga erbjudandet inom cybersäkerhet

ABB adderar cybersäkerhetsfunktioner till sitt industriella styrsystem inom energi- och processindustrisektorerna.

Enligt en ny rapport från MIT Technology Review* är upp till 96 procent av de lokala industriella styrsystemen sårbara för cyberattacker. För att kunna erbjuda sina kunder ytterligare valmöjligheter och funktioner för cybersäkerhet inleder ABB ett samarbete med Forescout, den ledande leverantören av cybersäkerhetslösningar för företag och industri.

Samarbetet kommer att integrera Forescouts cyberteknologi i ABB:s portfölj bestående av industriell expertis och cybersäkerhetslösningar för att förbättra operatörernas förmåga att upptäcka kända och okända hot mot styrsystemet.

”Hoten för nätverks- och dataintrång mot företag och infrastruktur växer och den snabba ökningen av olaga intrång under 2020 har drivit detta ytterligare, säger Pedro Abreu, Chief Product and Strategy Officer på Forescout ”Nu mer än någonsin är det avgörande för känsliga industrier att ha en robust och sofistikerad cybersäkerhetslösning på plats. Att arbeta med ABB och deras djupa expertis inom energi- och processindustrisektorerna innebär att kunderna får det bästa av två världar - världsledande industriell kunskap i kombination med den senaste tekniken för att bättre kunna skydda sina styrsystem.”

Gino Hernandez, Digital Lead för ABB Energy Industries, säger: ”Cybersäkerhet är ett påtagligt problem inom industrin och det finns betydande värde att vinna på en bättre nätverksövervakning. Intrång i säkerhetsnätverk kan kosta miljontals dollar i reparationer och böter, ha en potentiell inverkan på oplanerade stopp i produktionen samt påverka företagets rykte. ABB:s partnerskap med Forescout kommer att ge kunderna en bra nätverksöverblick och större skydd för deras system.”

Genom ökad integration av fysisk teknik och programvara kommer ABB att hjälpa till att leverera effektivitet i takt med att behovet av manuell tillgångsinventering och icke-cybersäkerhetsnätövervakning minskar. Kunderna kommer att få omfattande överblick av cybersäkerheten i operativa teknologimiljöer och få kunskap för att bättre kunna hantera eventuella incidenter snabbare och på ett mycket riktat sätt.

Hernandez fortsätter: ”Att säkerställa kompatibilitet med äldre kontrollsystem och att använda den senaste cybersäkerhetstekniken är av yttersta vikt. Samarbetet mellan ABB och Forescout möjliggör detta – och ger en tydlig väg för att säkra installerade industriella styrsystem, samtidigt som det framtidsskyddas genom nya cybersäkerhetsapplikationer.”

ABB kommer också, genom ett återförsäljaravtal, att tillhandahålla Forescouts branschledande säkerhetslösningar eyeSight-, eyeInspect- och eyeSegment med fokus på att möta konvergensen av operativ teknik (OT) och informationsteknik (IT).

Forescouts lösningar eyeInspect och eyeSight erbjuder kunderna ett sätt att identifiera alla anslutna enheter i styrsystemets nätverk och extrahera information för att centralt övervaka och skydda en komplett tillgångsinventering. Lösningarna identifierar och upptäcker också sårbara driftstekniska enheter.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom banbrytande ingenjörskonst där mjukvara kopplas samman med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av 110 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat den 29 oktober 2020, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp