Prevas installerar och driftsätter ny robotcell i ABB:s robotfabrik

På ABB:s robotfabrik i Västerås jobbar människor och robotar tätt intill varandra. Med hjälp av en lösning från Prevas förbättras nu både arbetsmiljön för operatörerna samtidigt som produktionskvaliteten ökar.

En del av ABB:s satsning på att öka effektiviteten i produktionen var att ta fram en ny robotcell för axelmontering på olika modeller av sexaxliga industrirobotar. Cellen består av två arbetsstationer där operatörer tillhandahåller material och en IRB 6620-robot ansvarar för momentdragningen.  

Prevas fick uppdraget att installera den nya robotcellen – ett uppdrag som bland annat har innefattat projektledning, inköp av utrustning, driftsättning och utbildning av ABB:s personal.  

”Ett viktigt syfte med installationen är att demonstrera hur stora industrirobotar kan användas för att avlasta och komplettera det mänskliga arbetet i produktionen”, säger Per-Olof Karlsson, projektledare på ABB Robotics och ansvarig för implementeringen av den nya robotcellen.

”Vi tog in tre olika förslag från tre olika integratörer, och vi bedömde att Prevas koncept innehöll de mest nytänkande lösningarna. Prevas främsta styrka som leverantör är att de har en stor upparbetad kunskap och erfarenhet i sitt ingenjörsteam.”  

Läs hela storyn från Prevas här.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp