Nya ABB Weight Virtual Measurement minskar återhämtningstiden efter banbrott och ökar lönsamheten

Nya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter

ABB lanserar idag Weight Virtual Measurement, en ABB Ability™ Performance-tjänst som gör det möjligt för pappers-, förpacknings- och mjukpapperstillverkare att starta upp snabbt efter banbrott. Genom att minska mängden papper som produceras utanför specifikation, vilket ofta sker direkt efter uppstart efter ett banbrott, finns potential att spara tiotusentals kronor varje år.

Den nya digitala lösningen använder data från det som påverkar slutproduktens vikt – som massaflöde, koncentration, retention och maskinhastighet - för att tillhandahålla en online-viktmätning under banbrott då kvalitetsstyrsystemet (QCS) inte kan ge en mätning eftersom det inte finns något papper på banan.

  • Weight Virtual Measurement hjälper till att förkorta tiden för banbrott och minimera återhämtningstiden.
  • Dashboardjämförelse som visar resultat av att använda eller inte använda Weight Virtual Measurement

Genom att förse operatörerna med en kontinuerligt optimerad modell eller ”soft sensor” hjälper Weight Virtual Measurement till att reducera stilleståndstiden, förbättra kvalitetsbyten och uppnå kvalitet inom specifikation på kortare tid. Operatörsskärmar kombinerar olika data och markerar när den virtuella mätningen är tillgänglig och QCS-mätningen är frånvarande. Operatörer kan då se aktuell status och arbeta med ett urval av justeringar för att komma tillbaka till målvärdet.

"Vår nya virtuella viktmätning är olik alla andra genom att den kombinerar djupgående branschkompetens med avancerad analys, maskininlärning, patenterad modellering och automatisk kalibrering för att skapa en exakt och robust virtuell sensor", säger John Schroeder, Global Product Manager för ABB Ability™ inom applikationer för massa och papper. "Detta kommer att göra det möjligt för våra kunder att fatta strategiska beslut för att optimera kostnader och att få igång produktionen så snabbt som möjligt utan att kompromissa med papperskvalitet."

Weight Virtual Measurement ingår i ABB Ability™ Performance Service Suite som även inkluderar andra virtuella mätfunktioner för massa- och pappersindustrin. Dessa kräver inte ABB DCS-system eller QCS för implementering.

I Sverige kommer denna distanstjänst att levereras av ABB:s QCS-experter i landet.

För mer information om lösningen, besök: https://new.abb.com/pulp-paper/abb-in-pulp-and-paper/service/advanced-services/performance-services-for-paper-mills/weight-virtual-measurement

ABB är en pålitlig partner och ledande leverantör till massa- och pappersindustrin, med djup kompetens och en omfattande portfölj av integrerade digitala lösningar, automatiserings- och elektrifieringslösningar, industrifokuserade produkter och omfattande tjänster för att hjälpa våra kunder att optimera alla faser i en papperstillverkningsprocess. Vi har åtagit oss att hjälpa tillverkare av förpackningar, papper, mjukpapper och massa att driva tillgänglighet, prestanda, kostnad och kvalitetsförbättringar. ABB har över 1000 medarbetare inom massa och papper i hela världen som betjänar kunder i över 50 länder. www.abb.com/pulpandpaper

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom banbrytande ingenjörskonst där mjukvara kopplas samman med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 110 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 12 november 2020, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp