ABB erkänt som ett globalt ledande innovativt företag

Clarivate Top 100 Global Innovator har med ABB för femte gången på tio år på listan över de främsta globala innovationsledarna.

ABB har utsetts till ett av världens mest innovativa företag 2021 av Clarivate, en global ledare inom analysverksamhet, inklusive vetenskaplig och akademisk forskning, patentintelligens och efterlevnadsstandarder.

Sedan 2012 har Clarivates lista identifierat globala innovatörer och prisat företag och forskningsinstitutioner allra högst upp i innovationsekosystemet. Clarivate använder sig av samma metodik varje år när de patenterade idéerna analyseras för över 14 000 enheter med avseende på deras investeringsnivå, påverkan och kvalitet. 2021 är femte gången som ABB har varit med på den listan.

”Vi är mycket stolta över att än en gång utses som ett av världens 100 mest innovativa företag. Innovation har ingått i vårt DNA ända sedan vi grundades för över 130 år sedan och vi kommer att fortsätta att investera i FoU för att upprätthålla vår ledande teknikposition för att kunna driva en långsiktig lönsam tillväxt och skapa värde för kunder och samhälle”, säger Björn Rosengren, vd och koncernchef för ABB.

Under 2020 har ABB ökat sin budget för FoU och digital verksamhet till 4,8 procent av koncernintäkterna, vilket motsvarar cirka 1,3 miljarder dollar. Företaget har cirka 7 000 forskare anställda globalt, varav över 60 procent är fokuserade på programvaruutveckling och digitalisering.

Företaget fortsätter att samarbeta med över 100 ledande universitet runt om i världen. Bland dem arbetar ABB med Carnegie Mellon och Stanford University i USA, University of British Columbia i Kanada, Imperial College i Storbritannien, Institute of Technology i Indien, Tsing Hua University i Kina, KTH i Sverige samt ETH Zürich i Schweiz.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 23 februari 2021, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp