När betor blir till socker, då är ABB:s säkerhetsbrytare viktiga

När betor blir till socker, då är ABB:s säkerhetsbrytare viktiga

ABB hjälper till att garantera den högsta säkerhetsstandarden på landets enda produktionsanläggning för socker.

Sverige är känt för sina söta bakverk och kakor, men trots berömmelsen för desserterna har Sverige bara en enda sockerfabrik.

Nordic Sugar, som är en del av Nordzucker-koncernen, äger en fabrik i Örtofta i södra Sverige. Fabriken togs i bruk för mer än 130 år sedan men den har utvecklats till en moderniserad tillverkare av vitt socker, melass och djurfoder. Det är en av de största och mest effektiva bearbetningsanläggningarna för betor i hela Europa där man tar hand om/processar 18 000 ton sockerbetor varje dag, vilket motsvarar 650 fulla lastbilar.

Sedan 2006 har fabriken i Örtofta också levererat överskottsenergi som producerats av fabriken till kringliggande värmesystem i regionen, vilket dragit ner på fabrikens koldioxidutsläpp med över 8 500 ton varje år, samtidigt som man försett 3 000 hushåll med energi.

center

När man har en så stor verksamhet med en elavdelning på 20 personer måste man prioritera medarbetarnas säkerhet när de jobbar med elutrustningen och säkerställa att man använder de bästa säkerhetsbrytarna i branschen. I fabriken drivs pumpar av motorer och varje motor är ansluten till en kapslad säkerhetsbrytare som används för att göra säker avställning av motorerna under service och underhåll.

”Fabriken har tidigare köpt in säkerhetsbrytare från en konkurrent till ABB”, säger Paul Nylén, säljare hos ABB. ”Men de har gått över till ABB:s säkerhetsbrytarserie på grund av deras höga pålitlighet och smidiga installationer.”

Brytarna finns i tre former: brytare i rostfritt stål, aluminium och plast som styrs från sidan. Kapslingen på ABB:s brytare i plast är tillverkad i termoplast. De är UV-skyddade och byggda för att användas både inomhus och utomhus. ABB:s aluminiumbrytare är väldigt robusta och klarar tuffa tag. Locket är avtagbart, och kablarna är lätta att ansluta i brytaren. Brytarna i rostfritt stål är skapade för tuffa miljöer och de tål att tvättas.

Rolf Persson, avdelningschef för el och instrument på Nordic Sugar säger: ”Att välja ABB:s pålitliga säkerhetsbrytare var ett enkelt beslut för oss”.

Nordic Sugar har också installerat ABB:s ställverk och många andra produkter från ABB på fabriken i Örtofta. Installation och underhåll för säkerhetsbrytarna som Nordic Sugar köpte från ABB har varit hur smidigt som helst.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp