ABB Robotics globala FoU-center uppmärksammas för innovationsledarskap

ABB Robotics globala FoU-center uppmärksammas för innovationsledarskap

ABB är ett av de första multinationella företagen som uppmärksammats av Shanghais myndigheter för FoU-centret för tekniska innovationer i Shanghai

Att snabba upp innovationer genom forskning och utveckling är en viktig inriktning på ABB:s nya robotfabrik som öppnar i Shanghai under 2022

ABB Robotics forsknings- och utvecklingscenter i Kina har uppmärksammats av Shanghais myndigheter för företagets tekniska innovationer och FoU-kapacitet. För att nå detta erkännande måste ett FoU-center ha etablerats av globala investerare i Shanghai, bedriva verksamhet på global nivå och spela en viktig roll i globala FoU-projekt samt ta fram unika tekniska innovationer.

Vid ceremonin som hölls den 24 maj 2021 tog Rui Liang, chef för ABB Robotics i Kina, emot utmärkelsen från Shanghais borgmästare Gong Zheng. Detta är första gången som myndigheterna uppmärksammar FoU på globala företag i Shanghai i syfte att uppmuntra internationella investerare att bygga upp forsknings- och utvecklingscenter i staden och förbättra positioneringen för metropolen som ett globalt tekniskt forsknings- och innovationsnav.

”Vår FoU-verksamhet i Kina utgör en hörnsten för vårt ekosystem för innovationer. Den stöttar vårt fokus på att främja framtiden för robotverksamheten och frigöra potentialen med automation för våra kunder”, säger Sami Atiya, chef för ABB:s affärsområde Robotics & Discrete Automation. ”Vi är glada över utmärkelsen som uppmärksammar vårt tekniska ledarskap på världens största robotmarknad och vi fortsätter att gå från klarhet till klarhet när vår nya fabrik och vårt FoU-center öppnar i Shanghai nästa år. Vår investering kommer att främja utvecklingen av robotindustrin i Kina och stötta smart tillverkning åt våra kunder.”

Nästa steg i ABB:s affärsutveckling i Kina är att bygga upp världens mest avancerade robotfabrik. Fabriken, som ska byggas i Shanghai och innebär en investering på totalt 150 miljoner dollar, planerar öppnas under 2022. Den representerar nästa nivå i ABB Robotics tillverkningsteknik med de senaste tillverkningsprocesserna, inklusive maskininlärning, digitala och kollaborativa lösningar. Det blir den mest avancerade, automatiserade och flexibla fabriken i robotindustrin världen över – ett center där robotar bygger robotar.

Shanghais borgmästare Gong Zheng (till vänster) och Rui Liang, chef för ABB Robotics i Kina, vid ceremonin.
Shanghais borgmästare Gong Zheng (till vänster) och Rui Liang, chef för ABB Robotics i Kina, vid ceremonin.

Den nya fabriken kommer att hysa ett forsknings- och utvecklingscenter som ska bidra till att snabba upp innovationerna inom artificiell intelligens. Centret ska fungera som ett öppet innovationsnav där ABB kan samarbeta med kunderna om att utveckla automationslösningar, något som avsevärt kommer att förbättra ABB:s innovationsförmåga och snabba upp produktutvecklingen.

ABB Robotics startade sin verksamhet i Kina 1994 och FoU-centret öppnade i Shanghai 2005. ABB är den första multinationella robotleverantören i Kina som lokaliserar hela sin värdekedja – från FoU, tillverkning, försäljning, konstruktion och systemintegrering till service.

Under 16 år har ABB Robotics forsknings- och utvecklingsteam i Shanghai koncentrerat sig på kontinuerliga innovationer och bidragit till utvecklingen av en rad världsledande produkter, från den första lokalt utvecklade roboten IRB 120 år 2009 till världens snabbaste fyraxlade palleteringsrobot IRB 460 år 2011, världens första verkligt samarbetande tvåarmade robot YuMi® år 2015 och våra nästa generations cobotar GoFaTM och SWIFTITM som lanserades den 24 februari i år.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 26 maj 2021, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp