Jaguar I-PACE eTROPHY - fulladdad med nytt ABB-partnerskap

  • Jaguar I-PACE eTROPHY tillkännager ABB som officiell laddningspartner
  • ABB tillhandahåller kundanpassade, kompakta Terra-snabbladdare för tävlingarna
  • eTROPHY-serien inleds i december 2018 som den främsta supportserien i ABB FIA Formula E Championship vid tio tävlingar den kommande säsongen
ABB blir officiell laddningspartner för den nya serien Jaguar I-PACE eTROPHY.
ABB blir officiell laddningspartner för den nya serien Jaguar I-PACE eTROPHY.

Jaguar I-PACE eTROPHY har tillkännagivit ett avtal med den ledande teknikpionjären ABB om att fungera som officiell laddningspartner för den nya serien Jaguar I-PACE eTROPHY.

Partnersamarbetet innebär att ABB kommer att tillhandahålla kundanpassade kompakta snabbladdare för alla deltagande team i denna nya, elektriska racingserie. Snabbladdaren Terra DC är speciellt framtagen för racerbilarna i Jaguar I-PACE eTROPHY och kan snabbladda dem under de korta uppehållen mellan tränings-, kvalificerings- och tävlingsrace. Det kompakta utförandet innebär att laddarna också enkelt kan transporteras till seriens tio rundor, vilket håller frakten nere till ett minimum. Partnerskapet bygger på ABB:s roll som titelsponsor för ABB FIA Formula E Championship och innebär en förstärkning av företagets åtagande att bidra till e-mobilitetens framtid och expansion.

Jaguar I-PACE eTROPHY är världens första helelektriska, produktionsbaserade racingserie. Evenemanget kommer att gå av stapeln samma veckoslut och på samma stadsgator som ABB FIA Formula E Championship. I serien tävlar uteslutande upp till 20 Jaguar I-PACE eTROPHY racerbilar, där de deltagande teamen får tillfälle att visa vad de kan och samtidigt tävla på världsscenen inom en motorsport med nollutsläpp.

Marion Barnaby, Jaguar I-PACE eTROPHY Championship Manager säger: ”Nu när den första säsongen med Jaguar I-PACE eTROPHY snabbt närmar sig är vi otroligt glada över att tillkännage ABB som den officiella laddningspartnern i tävlingen. Vi värdesätter ABB:s kompetens att tillföra innovation och tekniskt ledarskap till tävlingen, eftersom vi skriver historia genom att köra världens första serie med helelektriska, produktionsbaserade bilar.”

Tarak Mehta, chef för ABB:s division Electrification Products, säger: ”Vi på ABB är stolta över att kunna gå i spetsen och stödja pionjärer inom e-mobilitet. Partnerskapet med Jaguar I-PACE eTROPHY förstärker vår position i framkanten av de nyaste elektrifierings- och digitalteknikerna. Våra kompakta, ledande laddningslösningar, bland annat den banbrytande Terra HP som kan ladda en bil på några minuter, bidrar till att förstärka den spännande framtiden för e-mobilitet.”

ABB:s snabbladdare Terra HP kan ladda en elbil på endast åtta minuter.
ABB:s snabbladdare Terra HP kan ladda en elbil på endast åtta minuter.

ABB:s banbrytande snabbladdare Terra HP kan ladda en typisk elbil med 20 mils räckvidd på endast åtta minuter, vilket är ungefär lika lång tid som det tar att tanka på en vanlig bensinmack.

Som världsledande inom infrastruktur för elbilar erbjuder ABB ett helt sortiment av laddningslösningar för elbilar, elektriska bussar och hybridbussar samt elektrifieringslösningar för fartyg och järnvägar. ABB gick in på marknaden för elbilsladdare redan 2010 och har idag en snabbt växande global installationsbas på 8 000 ABB DC-laddare i 68 länder. Det inkluderar högkapacitetsladdare upp till 350 kW och är fler laddare än vad någon annan tillverkare kan visa upp.

Fortune Magazine har nyligen rankat ABB som nummer åtta på sin lista över företag som ”förändrar världen” för de nyttor företaget har bidragit med inom e-mobility och laddning av elbilar.

För mer information, se www.iaguar.com/electrification/i-pace-e-trophy

För ytterligare information om Jaguar I-PACE eTROPHY, kontakta:

Emma Fahy, PR & Communications Manager, Jaguar I-PACE eTROPHY Tel: +44 7384 532 566 E-post emma.fahy@iaguarracing.com

Adrian Atkinson, Global PR Manager, Jaguar Racing Tel: +44 7979 554 005 E-post aatkins5@iaguarlandrover.com

Natalie Hodges, Media Relations Manager, ABB Electrification Products division Tel: +44 7870 310 482 E-post natalie.hodges@ch.abb.com

JAGUAR I-PACE eTROPHY
Efter att som första premiumtillverkare ansluta sig till ABB FIA Formula E Championship 2016, har Jaguar nu startat världens första racertävling för batteridrivna produktionselbilar – Jaguar I-PACE eTROPHY. De banbrytande tävlingarna är den officiella supportracingen till ABB FIA Formula E Championship med upp till 20 bilar som för startflaggan från säsong fem vidare. Tävlingsserien stödjer lanseringen av Jaguar I-PACE, som är Jaguars första batteridrivna bil, och som understryker Jaguar Land Rovers framtida elektrifieringsstrategi, åtaganden inom elbilsracing och mission om ”tävling för innovation”. Andra tävlingspartner är den officiella däckstillverkaren Michelin, teknikpartnern Sabelt och den officiella klädleverantören One All Sports.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är pionjär med banbrytande teknik inom kraftnät, elektrifieringsprodukter, industriell automatisering samt robotar och drivsystem. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 130 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering med två tydliga värdeerbjudanden: att transportera elektricitet från kraftverk till eluttag samt att automatisera industrier från naturresurser till färdiga produkter. Som huvudpartner till ABB Formel E, den helt eldrivna internationella motorsportklassen hos FIA, tänjer ABB på gränserna för e-mobilitet för att bidra till en hållbar framtid. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 147 000 medarbetare. www.abb.com.

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp