Nu elektrifierar ABB Sverige sin fordonsflotta

ABB Sverige erbjuder nu elbilar som tjänste- och förmånsbilar för att bidra till minskade koldioxidutsläpp. Arbetet med att konvertera de cirka 700 företagsbilarna till helt eldrivna fordon har redan påbörjats.

Som en del i arbetet med att minska de egna koldioxidutsläppen har ABB Sverige inlett ett projekt för att införa elbilar som tjänste- och förmånsbilar - vilket tar företaget ett steg närmare målet att bli koldioxidneutrala inom den egna verksamheten till 2030. Projektet går hand i hand med ABB:s erbjudande av laddinfrastrukturlösningar för elfordon och strävan mot att elektrifiera Sverige.

”ABB har som målsättning att bli koldioxidneutrala till 2030, vilket presenterats i vår hållbarhetsstrategi med ett tydligt fokus på de områden som ger störst påverkan. En del i detta arbete är att minska våra egna utsläpp, där fordonsflottan utgör en del för att nå målet. ABB:s koncernledning satsar på att elektrifiera sin flotta på över 10 000 fordon till 2030 och Sverige är bland de första ABB-länderna att ta sig an denna övergång”, säger Mats Peterson, vd för ABB Electrification i Sverige.

  • Anders Galin, serviceingenjör på ABB Sverige. Foto: Jonas Bilberg.
  • Anders Galin, serviceingenjör på ABB Sverige. Foto: Jonas Bilberg.
  • ABB gick in på e-mobilitetsmarknaden redan 2010 och har idag sålt fler än 400 000 elfordonsladdare på mer än 85 marknader. Foto: Jonas Bilberg.
  • Mats Peterson, vd för ABB Electrification i Sverige. Foto: Jonas Bilberg.

Bilar med förbränningsmotorer kommer succesivt att fasas ut, och målsättningen är att hela fordonsflottan i Sverige ska vara elektrifierad till 2024. Redan vid slutet av 2021 kommer 30 procent av tjänstebilsflottan bestå av rena elbilar. Projektet omfattar hela ABB Sveriges fordonsflotta på cirka 700 företagsbilar, men fokuserar främst på tjänstebilar då de utgör den största mängden. I samband med övergången till helt eldrivna fordon utökas också antalet laddplatser på samtliga ABB-kontor i Sverige.

”Jag är glad över att ABB Sverige har tagit steget mot helt eldrivna bilar. Det känns bra att arbeta för ett företag som gör skillnad på riktigt och att vi lever som vi lär för att bidra till minskade utsläpp. För mig är elbilen ett arbetsverktyg eftersom jag arbetar med fordonsladdning. Att själv kunna testa laddarna vi säljer med tjänstebilen är också en fördel”, säger Anders Galin, serviceingenjör på ABB Sverige.

ABB gick in på e-mobilitetsmarknaden redan 2010 och har idag sålt fler än 400 000 elfordonsladdare på mer än 85 marknader; över 20 000 DC-laddare och 380 000 AC-laddare, inklusive de som säljs via Chargedot.

ABB Sverige har ungefär 3 780 medarbetare och finns på cirka 25 orter, från Malmö till Kiruna. Det svenska huvudkontoret är beläget i Västerås.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom banbrytande ingenjörskonst där mjukvara kopplas samman med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp