ABB utvidgar SCARA-robotsortimentet för snabbare montering med hög precision

ABB utvidgar SCARA-robotsortimentet för snabbare montering med hög precision

  • Den nya roboten ABB IRB 920T SCARA erbjuder klassledande hastighet och repeterbarhet för elektroniktillverkningstillämpningar
  • Kortare cykeltider och högkvalitativ produktion hjälper elektronikkunder att lansera nya produkter snabbare

ABB utvidgar sitt sortiment av SCARA-robotar i och med lanseringen av IRB 920T. Roboten är utformad att uppfylla elektronikbranschens krav på höghastighetsproduktion i allt mer komplexa tillverkningsprocesser och klarar mycket höga hastigheter, stor noggrannhet och repeterbarhet för montering, plockning och hantering av olika uppgifter.

”Behovet för företag att svara snabbt på förändrade konsumentbehov gör SCARA-robotar till ett populärt val till produktionslinjer där snabb och noggrann prestanda är avgörande för att säkerställa maximal produktkvalitet”, säger Antti Matinlauri, chef för Product Management på ABB Robotics. ”Tillsammans med ABB:s styrenhet OmniCore ingår IRB 920T i en ny generation robotlösningar från ABB som hjälper tillverkare att vara steget före de förändrade marknadskraven.”

Med en cykeltid på 0,29 sekunder är IRB 920T snabbare än andra SCARA-robotar i klassen och upp till 14 procent snabbare än ABB:s nuvarande robot IRB 910SC SCARA, vilket innebär att fler produkter kan tillverkas per timme. Med en maximal nyttolast på 6 kilogram och ett sortiment med flera olika varianter med en räckvidd på 450, 550 respektive 650 mm kan den installeras var som helst i produktionslinan för att sköta en mängd olika uppgifter, från enstaka komponenter till ihopmonterade produkter.

Avgörande för IRB 920T:s prestanda är den suveräna repeterbarheten. IRB 920T ger klassledande enhetlighet och kan arbeta snabbt utan risk för fel, vilket gör det möjligt att uppnå högsta nivå av tillverkningskvalitet med minimalt eller noll spill. Den här flexibiliteten underlättas dessutom av den lätta vikten och utrymmesbesparande designen. IRB 920T väger bara 24 kilogram och är därmed 10 procent lättare än andra SCARA-robotar i klassen, vilket minskar kostnaderna för celldesign genom att man slipper extra material för att stadga upp roboten. Då alla kablar är dragna inuti för att slippa kabelstörningar ryms den också i ett kompakt utrymme, så man kan optimera det tillgängliga produktionsutrymmet.

Roboten IRB 920T SCARA lanserades på den globala marknaden den 20 september. Vill du veta mer kan du besöka IRB 920T SCARA:s webbsida för närmare produktspecifikationer (klicka här).

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

ABB Robotics & Discrete Automation är pionjär inom robotteknik, maskinautomatisering och digitala tjänster och tillhandahåller innovativa lösningar för en mängd olika branscher, från bilindustrin till elektronik och logistik. Vi är en av världens ledande leverantörer av robotteknik och maskinautomatisering och har levererat fler än 500 000 robotlösningar. Vi hjälper kunder av alla storlekar att öka produktiviteten, flexibiliteten och enkelheten samt att förbättra kvaliteten i slutprodukterna. Vi stöttar kundernas övergång till den uppkopplade och samarbetande framtidsfabriken. ABB Robotics & Discrete Automation har fler än 11 000 medarbetare på över 100 platser i mer än 53 länder. go.abb/robotics

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 22 september 2021, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp