ABB-teknik förbättrar kvaliteten och sänker produktionskostnaderna för Tata Steels anläggning i Indien

  • Två elektromagnetiska bromssystem (EMBR) från ABB installeras vid Tata Steels flaggskeppsanläggning i Jamshedpur i Indien
  • ABB:s EMBR-system bidrar till att öka produktiviteten, förlänga livslängden för kopparplåten i kokiller och minska mängden gjutpulverrelaterade icke-metalliska inneslutningar
  • ABB:s EMBR-system är installerat på 40 procent av världens anläggningar för stränggjutning av tunna slabs

ABB kommer att leverera elektromagnetiska bromssystem (EMBR) för två CSP-linjer (compact strip production) vid Tata Steels flaggskeppsfabrik i Jamshedpur i Indien, som arbetar på kontrakt från anläggningskonstruktören SMS Group.

Jamshedpur, som ligger i den östra delstaten Jharkhand, är Indiens första planerade industristad och byggdes efter grundandet av Tata Iron and Steel Company av Jamsetji Tata och hans son Dorabji Tata i början av 1900-talet.

ABB:s leverans omfattar även DCS800 DC-drivenheter, transformatorer, vattenkylsystem, driftsättningstjänster och metallurgisk prestandautvärdering. ABB anlitas via SMS, som specialiserat sig på anläggningskonstruktion och maskinteknik för stålindustrin och icke-järnmetallindustrin.

Kontraktet bygger på ABB:s stora installerade bas med ledande stålproducenter globalt. ABB:s EMBR-system är installerat på 40 procent av världens anläggningar för stränggjutning av tunna slabs och möjliggör högre kvalitet och snabbare produktion. Denna väletablerade teknik, som uppfanns av ABB år 1985, gör att ståltillverkare kan uppnå en stålkvalitet som liknar konventionella gjutmaskiner, men som dessutom ökar gjuthastigheten och förlänger livslängden för kopparplåten i kokiller. Genom att generera ett statiskt magnetfält som minskar meniskens strömningshastighet och turbulens erbjuder ABB:s EMBR-system ett helt utbud av metallurgiska förbättringar, inklusive eliminering av inneslutningar av gjutpulverinläggningar, ett jämnare gjutpulverskikt och en menisk som är plattare, hetare och mindre turbulent.

”Projektet på Tata Steel i Jamshedpur är en mycket viktig order för ABB”, säger Raghu Badrinathan, Area Sales Manager på ABB Metallurgy. ”Det bygger på vår stora installerade bas med ledande stålproducenter runt om i världen.”

”Tata Steel är en viktig kund för ABB och vi strävar ständigt efter att erbjuda dem den bästa tekniken och de bästa lösningarna”, säger Vipul Gautam, Group Vice President, Global Account Executive för Tata Group hos ABB. ”Vi tror att våra metallurgiska lösningar – och i synnerhet ABB EMBR-lösningen – kommer att hjälpa dem att uppnå överlägsen prestanda i deras gjutmaskiner på kortast möjliga tid, vilket sänker deras produktionskostnader samtidigt som kvaliteten förbättras.”

Läs mer om ABB:s marknadsledande utbud av elektromagnetiska omröringslösningar för slab-gjutning här: Elektromagnetiska omrörings- och bromsenheter för slab-gjutning – Metallurgy Products (ABB Metallurgy Products)

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com  

Process Automation: ABB:s affärsområde Process Automation är ledande inom automation, elektrifiering och digitalisering för process- och hybridindustrin. Vi tjänar våra kunder med en bred portfölj av produkter, system och end-to-end-lösningar, inklusive vårt distribuerade styrsystem, programvara och livscykeltjänster, branschspecifika produkter samt erbjudanden inom mätning- och analys, marin och turboladdning. Som den globala # 2 på marknaden bygger vi på vår djupa domänexpertis, vårt mångsidiga team och globala fotavtryck och är dedikerade till att hjälpa våra kunder att öka konkurrenskraften, förbättra deras avkastning på investeringarna och köra säkra, smarta och hållbara verksamheter.  

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 29 september 2021, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp